Nauris Puntulis atbild uz pret sevi vērsto kritiku ģimeņu aizsardzības politikā (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Kultūras ministrs Nauris Puntulis
Kultūras ministrs Nauris Puntulis Foto: Edijs Pālens/LETA

Kultūras ministra amatā apstiprinātais Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība), atbildot uz nozares pārstāvju vēstuli, kas kritizēja viņa balsojumu pret visu ģimeņu aizsardzību kā esošu pretrunā nozares definētajai iekļaujošajai politikai un aicināja strādāt atbilstoši Satversmē noteiktajām pamatvērtībām, 14. decembra Saeimas sēdē norādīja: "Esmu to godam veicis un tieši šādi, atbilstoši Satversmē noteiktajām pamatvērtībām, esmu gatavs to turpināt," jau ziņoja portāls LSM.LV.

Puntulis uzsvēra, ka ir sniedzis argumentētu atbildi uz jau iepriekš sūtīto, 400 kultūras darbinieku parakstīto, vēstuli, uzsverot, ka šie sabiedriskie darbinieki arī nav Nacionālās apvienības vēlētāji.

Puntulis min, ka šī viņa atbilde ir politiska vēstule, kas veidota uz demokrātiskas sabiedrības pamatiem.

Viņaprāt, arī Nacionālās apvienības biedriem ir tiesības uz jebkuru jautājumu vai tā iespējamo risinājumu skatīties no apvienības biedru skatupunkta.

“Kādēļ šāda politiska vai ideoloģiska satura vēstule ir tapusi?

Pirms teju četriem gadiem, stājoties kultūras ministra amatā, savās pirmajās intervijās es minēju, ka beidzamajos gados sabiedrības polarizēšanās divās atšķirīgās ideoloģijās Rietumu sabiedrībā un tostarp Latvijā ir ļoti saasinājusies.

Es vienmēr esmu uzsvēris, ka abām šīm ideoloģijām ir vieta mūsu un jebkurā demokrātiskā sabiedrībā, un šīs Saeimas zāles politisko spēku tradicionālais izvietojums ļoti precīzi ilustrē šo situāciju –

vienā flanga galā redzam konservatīvas idejas pārstāvošo Nacionālo apvienību, pretējā – liberālas vērtības pārstāvošo partiju "Progresīvie".

Bet pats svarīgākais un vērtīgākais ir tas, ka tribīne ir viena.

Tā ir šeit, centrā, un tā pilda savu galveno uzdevumu un nodrošina abiem jeb visiem vienādas tiesības cieņpilni paust un cieņpilni aizstāvēt tās vērtības, ko katram no šiem spēkiem uzticējuši aizstāvēt tūkstošiem vēlētāju,” vēstulē raksta Puntulis.

Vairāk par vēstules saturu iespējams uzzināt šeit.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu