Video ⟩ No trūcīgas bērnības līdz Ginesa rekordiem un lidojumam kosmosā: Ričarda Brensona stāsts

Ričards Brensons Foto: Andres Leighton/AP
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Lai gan britu miljardieris Ričards Brensons ir plaši pazīstams ar panākumiem uzņēmējdarbībā, daudz mazāks skaits cilvēku zina, ka Brensons uzstādījis arī vairākus Ginesa pasaules rekordus, kas ir saistīti ar viņa aizrautību un vēlēšanos izzināt cilvēka spēju robežas. 

Tieši tādēļ Brensona pasaules rekordi ir saistīti ar izpēti un ceļošanu. Savu mērķu sasniegšanai viņš ir izmantojis gan laivas un balonus, gan arī amfībijas. Vēlēšanās pārvarēt bailes un izzināt savas iespēju robežas ļāvušas Brensonam palielināt savu ietekmi gan televīzijā, gan arī sociālajos medijos.

Vairāki no Brensona mēģinājumiem uzstādīt dažādus pasaules rekordus ir cietuši neveiksmi. Piemēram, mēģinājums sasniegt rekordu, šķērsojot Atlantijas okeānu ar gaisa balonu 1987. gadā, cieta neveiksmi, kad balona sildīšanas tvertne pārkarsa un gandrīz eksplodēja. Vēl viens mēģinājums tajā pašā gadā cieta neveiksmi pēc tam, kad balons iegāzās okeānā, tomēr tas neatturēja Brensonu no vairāku citu pasaules rekordu uzstādīšanas.

Saskaņā ar Ginesa rekordu grāmatas datiem, Brensonam pašlaik pieder septiņi pasaules rekordi.

Viņa pirmais pasaules rekords tika sasniegts 1986. gadā, kad viņš kļuva par cilvēku, kas visātrāk ir šķērsojis Atlantijas okeānu ar laivu. 1991. gadā viņš atkal uzstādīja līdzīgu rekordu, visātrāk šķērsojot Kluso okeānu ar gaisa balonu. Šis lidojums iesākās Japānā un noslēdzās Kanādā.

Brensons ir sasniedzis arī vairākus rekordus savā dzimtenē Lielbritānijā. 2004. gadā viņš visīsākajā laikā šķērsoja Lamanšu, braucot ar amfībiju. 2012. gadā viņš kļuva par vecāko cilvēku, kurš jebkad šķērsojis Lamanšu kaitsērfinga laikā.

Britu miljardieris ir uzstādījis arī mazāk zināmus rekordus, piemēram, 2013. gadā viņš kļuva par populārāko cilvēku sociālajā platformā "LinkedIn".

Neskatoties uz saviem sasniegumiem, Brensons turpina izaicināt sevi un pārbaudīt cilvēka spēju robežas.

HBO dokumentālais seriāls "Branson" ("Brensons"), kas skatāms arī LMT viedtelevīzijā, aizsākas sešpadsmit dienas pirms Brensona ieplānotā lidojuma kosmosā un aizved mūs plašā un dziļi personiskā piedzīvojumā. Mēs varam ielūkoties ne tikai Brensona bērnībā, bet arī noskaidrot, kas ir viņa neremdināmo pasaules izzināšanas alku pamatā.

Ričards Brensons
Ričards Brensons Foto: JOE SKIPPER/REUTERS

Dokumentālajā seriālā tiek atklāti britu miljardiera kāpumi un kritumi gan personīgajā dzīvē, gan uzņēmējdarbībā, gan arī akcentēta optimisma un cilvēcīguma nozīme mūsu pastāvēšanā. Tāpat kā ikviens no mums, arī Brensons cenšas izzināt gan sevi, gan arī apkārtējo pasauli. 

Kā noslēdzās Brensona pirmais lidojums kosmosā un kādēļ vienmēr ir svarīgi nepadoties dzīves pārbaudījumu priekšā? Skaties dokumentālajā seriālā "Brensons"!

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu