Valsts kultūrkapitāla fonda budžeta palielināšana varētu kompensēt LVM neesošo ziedojumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) direktora vietniece Linda Karlina (no kreisās), VKKF sabiedrisko attiecību speciāliste Ilona Skuja, VKKF direktors Edgars Vērpe un VKKF padomes priekšsēdētāja Dace Bluķe piedalās VKKF preses konferencē, kurā informē par par 2023. gada prioritātēm kultūras projektu finansēšanā, aktuālajiem un gaidāmajiem konkursiem.
Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) direktora vietniece Linda Karlina (no kreisās), VKKF sabiedrisko attiecību speciāliste Ilona Skuja, VKKF direktors Edgars Vērpe un VKKF padomes priekšsēdētāja Dace Bluķe piedalās VKKF preses konferencē, kurā informē par par 2023. gada prioritātēm kultūras projektu finansēšanā, aktuālajiem un gaidāmajiem konkursiem. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) budžeta palielināšana varētu kompensēt AS "Latvijas valsts mežu" (LVM) šogad neesošo ziedojumu, šodien preses konferencē žurnālistiem sacīja VKKF padomes priekšsēdētāja Dace Bluķe.

Dace Bluķe norādīja, ka VKKF ir nosūtījis vēstuli gan finanšu ministram, gan Ministru prezidentam, gan Valsts prezidentam, kā arī Saeimas Budžeta un Kultūras, izglītības un zinātnes komisijai ar lūgumu šo problēmu risināt, palielinot procentu daļu, ko VKKF saņem no akcīzes nodokļiem.

Taujāta, vai arī kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) atbalsta šo piedāvājumu, Bluķe sacīja, ka sarunas ar ministru ir notikušas un, iespējams, ar šādu lūgumu Kultūras ministrija vērsīsies valdībā.

VKKF ar LVM sadarbojās kopš 2011.gada, un ar LVM ziedojumu atbalstu tika pilnībā vai daļēji finansētas mērķprogrammas valstiski nozīmīgu kultūras pasākumu atbalstam un koru un tautas deju tradīcijas attīstībai, kā arī reģionu - Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes - kultūras programmas.

VKKF padomes priekšsēdētāja atzīmēja, ka reģionu kultūras programmas nedrīkst neizsludināt, jo tās ir pārāk svarīgas un nozīmīgas. Bluķe arī uzsvēra, ka patlaban finansēt šīs programmas var tikai uz kaut kā cita rēķina un pagaidām citu variantu nav.

"Mums janvārī gaidāma vēl viena padomes sēde, kur mēs par šo diskutēsim un lemsim. Būs jāskatās, vai kādu no programmām mēs vispār neīstenojam un novirzām šos līdzekļus reģionālajām programmām, vai arī īstenojam samazinātā apjomā. Diskusijas būs, bet reģionu programmas kaut kādā veidā vajadzētu īstenot,"

sacīja VKKF padomes priekšsēdētāja.

Dace Bluķe aicinājumu valdībai atgriezties pie jautājuma par LVM ziedojumu politiku izteica pagājušā gada decembra beigās. 

TVNET jau ziņoja, ka Valsts prezidents Egils Levits mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādīja, ka gan Dziesmu un deju svētki, gan reģionālās kultūras programmas, gan VKKF finansējums kopumā nedrīkst ciest tāpēc, ka valdība pēkšņi maina spēles noteikumus par AS "Latvijas valsts meži" (LVM) ziedojumiem kultūrai.

Valsts pirmā amatpersona uzsvēra, ka aicinās Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un finanšu ministru Arvilu Ašeradenu to ņemt vērā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu