Foto "Dziesmu svētki" Liepājas teātrī - no dziesmām līdz sirdīm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Armands Kaušelis

Šodien plkst.19 Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē "Lielais dzintars" notiks pirmizrāde iestudējumam "Dziesmu svētki".

Rasas Bugavičutes-Pēces lugu "Dziesmu svētki" iestudējis režisors Matīss Budovskis, kuram tā ir debija profesionālajā teātrī. Gan liepājniekiem, gan citiem teātra draugiem viņš pazīstams kā Elmāra Seņkova asistents izrādēs "Šekspīrs" un "Grimmi", kurai viņš veidojis arī dramatizējumu.

Izrādē piedalās aktieri Anda Albuže, Kaspars Gods, Rolands Beķeris, Sandis Pēcis, Agnese Jēkabsone, Everita Pjata-Gertnere, Kaspars Kārkliņš, Anete Berķe un Gatis Maliks.

Kopā ar režisoru izrādi veidoja arī jaunu mākslinieku komanda - scenogrāfe un kostīmu māksliniece Paulīne Kalniņa un gaismu mākslinieks Niks Cipruss.

Kā raksturo izrādes veidotāji, "Dziesmu svētku laikā tūkstošiem cilvēku spēj vienoties dziesmās un dejās, kas aizkustina citu tūkstošu sirdis. Šajā stāstā satiekas tikai deviņi mūsu līdzcilvēki, un tomēr – viedokļi par to, kas un kāpēc notiek Dziesmu un Deju svētkos, var novest kā līdz smiekliem, tā asarām, un cerams – ne līdz kam traģiskākam."

Lai arī izrādē tiks runāts par Dziesmu svētkiem, jautājums beigu beigās tiek uzdots ikvienam skatītājam, dziedošam vai ne – kā saglabāt savu balsi un kā šajos sajukušajos laikos vienoties ne tikai dziesmā, bet arī sarunā? Vai, lai patiesi sarunātos, mums vienmēr vajag īpašu iemeslu?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu