Izziņo 83. Latvijas Mākslas akadēmijas karnevālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtinš Otto

Tieši pēc mēneša, 17. februārī no plkst. 21.00 līdz 6.00 Latvijas Mākslas akadēmijā norisināsies jau 83. karnevāls, un šogad tā tēma ir "Rītausmas fortūna".

Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāls pirmo reizi notika 1929.gadā, un tā nosaukums bija "Suņpurna pilī". Pirmie karnevāli notika Virsnieku klubā Krišjāņa Valdemāra ielā 5, un līdzās studentiem tos apmeklēja arī dažādas prominences. Līdz ar karadarbības sākšanos Latvijas teritorijā karnevālu norise tika pārtraukta – šī posma pēdējais karnevāls notika 1942. gadā. Tradīciju atjaunoja 1945. gadā, un turpmāk par to norises vietu kļuva Latvijas Mākslas akadēmija.

Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāls "R'o'sols" 2017.gadā

Šīgada karnevāla veidotāji raksturo: "Pēc trīs gadu miega Latvijas Mākslas akadēmijas karnevālā ir uzaususi rītausma. Mūs apņem veiksmes un laimes iemiesotāja Fortūna, no kuras pārpilnības raga izslāpušie var atveldzēties, iedvesmoties un baudīt. Ir atnākusi jauna diena un svaiga gaisa elpa! Ir laiks svinēt dzīvi un pašiem celt pasauli!"

Karnevāla apmeklētāji varēs baudīt mūziku uz deviņām skatuvēm, novērtēt performanču kabinetu un Starptautiskā īsfilmu festivāla "2ANNAS" kino stūri, līksmot portāla "Satori.lv" dzejnieku diskotēkā, piedalīties dažādās aktivitātēs un novērtēt jauno mākslinieku veidotās dekorācijas.

Šogad karnevālā uzstāsies Ainars Mielavs, rolands če, elektroniskās melanholijas grupa "alejas", smagsvara čempioni "TESA", jaunā triphopa apvienība "Bel Tempo", elektroniskās mūzikas elegantā dāma "Podruga" un daudzi citi mākslinieki. Jau 21.30 karnevāla gaiteņus ierībinās bundzinieku grupa 'Samba de Riga". Piedalīsies arī citi ievērojami mūziķi, kuru vārdi tiks paturēti noslēpumā – tos uzzinās tikai tie, kuri uz pasākumu ieradīsies savlaicīgi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu