60 gadu jubilejas tūri šogad turpinās grupas "Klaidonis" solists Māris Sloka

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Pērn iesākto 60 gadu jubilejas tūri šogad turpinās kantrīmūzikas grupas "Klaidonis" solists Māris Sloka. Tuvākie koncerti, kuros piedalīsies arī jubilāra draugi un skanēs "Klaidoņa" labākās dziesmas "Zarus nelauz", "Aizvijas ceļš" , "Mazā dvēselīte" un citas, notiks Bauskā, Brocēnos un VEF Kultūras pilī.

Mūziķa pirmais ievērojamais talanta apliecinājums bija dziesma "Mazā dvēselīte" ar Elīnas Zālītes vārdiem, kas ieguva labākās dziesmas titulu 2005.gada Bauskas kantrimūzikas festivālā, pārliecinoši – "Šlāgeraptaujā 2005", kā arī tajā pašā gadā saņēma AKKA/LAA Bezgalības balvu kā gada visvairāk atskaņotā dziesma Latvijā.

"Esmu lauku cilvēks, man patīk vienkārša melodija, vārdi – lauku mūzika un tas pats kantrī," saka Māris Sloka.

2004. gadā klajā nāca grupas "Klaidonis" debijas albums "Gaidot mājās", pēc gada – "Tik ātri aizskrien laiks". Tam sekojuši albumi "To jau nepateiks neviens" (2007), "Pārdomu laiks" (2009), "Pieskāriens" (2015), "Ar smaidu saulrietā" (2016). Pēdējais pieminētais 2017.gadā ieguva Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons".

Kopā ar saviem mūziķiem Māris aktīvi muzicē dažādos pasākumos visā Latvijā, ik pa laikam brauc ciemos pie tautiešiem Lielbritānijā, Īrijā, uzstājas arī Lietuvā, ar labiem panākumiem piedalījies Latvijas TV "Šlāgeraptaujā" un "Amigo Dzintara dziesmu aptaujā". Dziesmas Māris Sloka sacer arī savai meitai Evijai Slokai, ar kuru dziedāti kopīgi dueti. Savukārt šobrīd paralēli darbam studijā ar "Klaidoni" Mārim Slokam ir izveidojusies laba sadarbība ar ģitāristu – aranžētāju Jāni Misiņu, un, iespējams, jau šogad klajā nāks studijas albums.

Tuvākie "Kantrī un šlāgermūzikas svētki. Mārim Slokam 60" koncerti notiks 4. februārī (plkst. 14 un 18) Bauskas Kultūras centrā, 10.februārī Brocēnu Kultūras centrā, 11.februārī (plkst. 14 un 18) Rīgā, VEF Kultūras pilī, bet Valentīna dienā, 14.februārī – Kultūras centrā "Ulbrokas pērle".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu