Iznācis nepublicētu Aivara Neibarta dzejoļu krājums "Ņaudiena.rrr"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā dzejnieka Aivara Neibarta dzejas krājumu "Ņaudiena.rrr", kuru apkopojusi Sarmīte Neibarte, bet ilustrējusi - Gundega Muzikante. Krājuma literārais redaktors ir dzejnieks Aivars Eipurs.

Dzejnieka dzīvesbiedre Sarmīte Neibarte viņa atvilktnē atradusi mapīti ar īsu uzrakstu "Ņaudiena" un 20 gadus pēc Aivara Neibarta nāves ir sagatavojusi dzejoļu krājumu bērniem "Ņaudiena.rrr".

Dzejnieks mūžībā devās 2001.gadā.

Neibarts dzimis 1939.gada 5.decembrī Liepājā. Beidzis Rīgas 4.vidusskolu, studējis Latvijas Valsts universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē. Strādājis par krāvēju, skatuves strādnieku, jumiķi, redaktoru filmu iznomāšanas kantorī.

Astoņu dzejoļu krājumu autors, dzeja bērniem apkopota četros krājumos. Neibarta – draugu un kolēģu vidū saukta par Ņurbuli – rakstības stilu raksturo neierobežota fantāzija un paradoksāla domāšana. Teksta tēlainība iedvesmojusies no dabasun pilsētas nomales ikdienas norisēm. Citi autora iedvesmas avoti meklējami latviešu valodas frazeoloģijā, arī pasaku tēlos, ticējumos un sakāmvārdos, literatūrā un mitoloģijā.

2018. gada martā Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrādi piedzīvoja Aivara Neibarta dzejas uzvedums "Dieviņš pillā", kura režisors un scenogrāfs bija Alvis Hermanis, aktrise un kostīmu māksliniece – Guna Zariņa, komponists – Ingus Baušķenieks. Par dzejnieka attēlojumu Guna Zariņa ieguva "Spēlmaņu nakts 2017/2018" Gada aktrises un skatītāju balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu