KM meklē, kurš par 240 000 eiro starptautiski popularizēs Latvijas arhitektūru

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vecrīgas arhitektūra
Vecrīgas arhitektūra Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi 240 000 eiro vērtu konkursu, lai noskaidrotu, kam uzticēt Latvijas arhitektūras pārstāvniecību un reprezentāciju vietējas un starptautiskas nozīmes pasākumos, liecina informācija KM tīmekļvietnē.

Kā liecina konkursa nolikums, pretendentam būs jāapkopo un jāuzkrāj aktuālā informācija par arhitektūras jomu un nodrošināt tās apriti dažādās auditorijās, kā arī jānodrošina profesionālās pilnveides iespējas arhitektūras profesionāļiem.

Tostarp būs jāapkopo un jāsniedz informācija par aktualitātēm arhitektūras nozarē Davosas deklarāciju, Davosas būvkultūras aliansi un Davosas kvalitātes sistēmas kritērijiem un būvkultūras praksi Eiropā un Latvijā.

Tāpat būs regulāri jāapkopo dati un jāsniedz analītiski pārskati par arhitektūras nozarei aktuāliem jautājumiem kontekstā ar citu Eiropas Savienības dalībvalstu pieredzi. Pretendentam būs jāorganizē arī lekcijas, semināri un diskusijas par arhitektūras nozares stratēģiskajiem mērķiem un rīcības virzieniem.

Pretendentam būs jāuzņemas nodrošināt Jaunā Eiropas "Bauhaus" Latvijas kontaktpunkta darbību un jāveido valsts un pašvaldību institūciju, un nevalstiskā sektora sadarbības tīklu ar mērķi aktivizēt Latvijas pilsētu, reģionu, dažādu organizāciju līdzdalību Jaunā Eiropas "Bauhaus" iniciatīvas pasākumos.

Tāpat būs jānodrošina informācija un komunikācija dažādām sabiedrības auditorijām pretendenta tīmekļvietnē, sociālajos tīklos un citos informatīvajos kanālos par Jaunā Eiropas "Bauhaus" aktualitātēm, Jaunā Eiropas "Bauhaus" balvu, Jaunā Eiropas Bauhaus finansējuma programmām, aktuālajiem projektiem un citiem ar Jaunā Eiropas "Bauhaus" iniciatīvu saistītiem tematiem.

Pretendentam būs arī jāveic Latvijas arhitektūras nozares kvalitātes ikgadēju novērtējumu, organizējot konkursu, kas paredz ekspluatācijā nodoto un citu arhitektūras darbu kvalitātes novērtējumu noteiktajā periodā, izmantojot pieejamās informācijas sistēmas un iesniegtos pieteikumus, lai apzinātu Latvijas arhitektu sniegumu un sekmētu arhitektūras nozares augstvērtīgu attīstību un izaugsmi ilgtermiņā.

Pārvaldes uzdevumu veikšanas laiks ir no 2023. līdz 2025.gadam, savukārt pārvaldes uzdevumu veikšanas vieta ir Latvija un ar uzdevumu veikšanu saistītās ārvalstis.

Pieteikumi jāiesniedz līdz 27. februāra plkst. 17.15. Pieteikumu var iesniegt KM Dokumentu pārvaldības nodaļā, K.Valdemāra ielā 11a, Rīgā, 21.kabinetā vai pa pastu, sūtot uz adresi: KM, K.Valdemāra iela 11a, Rīga, LV-1364, vai nosūtot uz KM oficiālo elektronisko adresi, ja pieteikums parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un satur laika zīmogu, vai - elektroniski uz e-pasta adresi "pasts@km.gov.lv", ja pieteikums parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un satur laika zīmogu.

Jau ziņots, ka Jaunais Eiropas "Bauhaus" ir vides, ekonomikas un kultūras projekts, kura mērķis ir palīdzēt īstenot Eiropas zaļo kursu, apvienojot dizainu, ilgtspēju, piekļūstamību, pieejamību cenas ziņā un investīcijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu