"Soul of Flames" un Māris Šverns aicina uz LU Botāniskā dārza pastaigas "Gaisma tumsā" noslēgumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā šodien no plkst. 19 norisināsies pastaigas "Gaisma tumsā" noslēgums ar uguns šovu un akustisko koncertu.

Interesenti ir aicināti apmeklēt noslēdzošo "Gaisma tumsā" pasākumu, kura laikā varēs doties ziemas pastaigā un piedzīvot uguns dejas performanci un mūziķa Māra Šverna akustisko koncertu. Izvietotās audiovizuālas instalācijas papildinās uguns puķes, kuras radīs apvienības "Soul of Flames" mākslinieki, bet vakara noslēgumā "pop-up" kafejnīcā "Siltumnīca" ar muzikālu sveicienu uzstāsies grupas "Baložu pilni pagalmi" ilggadējais mūziķis Māris Šverns.

Foto: Publicitātes foto

Tāpat kā katru vakaru, no plkst. 17 līdz 22 apmeklētāji varēs izzināt LU Botāniskā dārza vēsturi, ieskatīties botānikas un zinātnes pasaulē un svinēt Botāniskā dārza simtgadi. Ziemas pastaigas "Gaisma tumsā" instalācijas vēstī par retiem un dabā vairs nesastopamiem augiem, par cilvēka acij neredzamiem kukaiņiem, ledū iesalušiem vēsturiskiem notikumiem Volfšmita muižiņas ledus pagrabā.

Ledus pagrabs veidots 18. gadsimtā pēc termosa principa – zemes slāņa uzbērums pasargā iekšpusi no apkārtējās vides temperatūras, vidū tiek iekrauts ledus, bet gar ārsienu izveidota brīva telpa produktu uzglabāšanai vēsumā. Muižiņa vairākkārt mainījusi īpašniekus un nosaukumus, agrāk tā bijusi Zasu muižas vēsturiskais centrs, bet 1926. gadā Volfšmitu dzimtas mantinieki to pārdeva valstij un īpašumu nodeva LU Botāniskajam dārzam.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt audiovizuālas instalācijas, kuras redzamas šīgada pastaigā, sadarbībā ar LU Botāniskā dārza darbiniekiem veidojuši mākslinieki, kuri par savu devīzi ir izvēlējušies Jāņa Grīvnieka dzejas rindas "Pilsētu es skatu, it kā redzētu to pirmo reizi". Dzejnieka izvēle nav nejauša, jo Jānis Grīvnieks ir Botāniskā dārza dibinātāja un pirmā direktora Nikolaja Maltas pseidonīms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu