Foto un video ⟩ Ledus skulptūru festivālā uzvarējuši Latvijas, Lietuvas, Ukrainas, Polijas un Mongolijas pārstāvji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kristaps Hercs un Raimonds Subatovičs

Jelgavā notiekošajā 24. Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā laurus plūkuši Latvijas, Lietuvas, Ukrainas, Polijas un Mongolijas pārstāvji, informēja Jelgavas pašvaldība.

Šogad ledus mākslas darbus par tēmu "Senās dievības" veidoja 30 profesionāli tēlnieki no 12 valstīm: Indonēzijas, Mongolijas, Čehijas, Lielbritānijas, Somijas, Nīderlandes, Vācijas, Īrijas, Ukrainas, Polijas, Lietuvas un Latvijas.

Atklājot festivālu, apbalvošanas ceremonijā tika paziņoti ledus skulptūru konkursa laureāti.

Žūrijas simpātiju balvu par individuālo skulptūru ieguva Viačeslavs Boreckis no Polijas un Ainars Zingniks no Latvijas. Žūrijas simpātiju balvu par komandu skulptūru ieguva Latvijas pārstāvji Zīle Ozoliņa-Šneidere un Ainars Zingniks, kā arī Tautvils Povilionis un Marijus Petrausks no Lietuvas.

Foto: Laureātu apbalvošana

Par individuālajām skulptūrām laurus plūca arī Arsentijs Samoilovs no Ukrainas, Mindaugs Tendziagoļskis no Lietuvas, Oleksijs Poda no Ukrainas.

Foto: Ledus skulptūru veidošanu Jelgavā sākuši 30 tēlnieki

Komandas skulptūru konkurencē godalgotas vietas ieguva Arsentijs Samoilovs un Artjoms Samoilovs, Munks Erdene Tsagaans un Uugantsetsegs Enkhtaivans no Mongolijas, kā arī Vītauts Musteiķis un Ķestutis Musteiķis no Lietuvas.

Festivāls turpināsies arī svētdien. Festivālā apskatāmi vairāk nekā 65 ledus mākslas darbi, kā arī vērojami paraugdemonstrējumu dueļi un šovi, kā arī plaša kultūras programma kopā ar Latvijas un Lietuvas zvaigznēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu