LNMM aicina pieteikties brīvprātīgos fotogrāfus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Schutterstock.com

Mākslas muzeju Brīvprātīgā darba programma aicina līdz 26.februārim pieteikties brīvprātīgos fotogrāfus, informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) pārstāve Elza Ēķe.

Viņa norāda, ka Mākslas muzeju Brīvprātīgā darba programmā patlaban aktīvi darbojas 28 kultūras un mākslas procesos ieinteresēti brīvprātīgie, no tiem seši fotogrāfi, kuri ar savu iniciatīvu un prasmēm sniedz papildu atbalstu LNMM struktūrvienību darbā. Vienlaikus dalība programmā piedāvā iesaistītajiem paplašināt izpratni par muzeja darbību un Latvijas vizuālās mākslas nozari.

Ēķe akcentē, ka Mākslas muzeju brīvprātīgie fotogrāfi iemūžina vizuālās mākslas vēsturē ierakstāmus notikumus. Brīvprātīgie veic foto reportāžas no ekspozīcijām, izstādēm, to svinīgajām atklāšanām un citiem muzeja publiskajiem pasākumiem, kā arī fiksē muzeja apmeklētājam neredzamo pusi - krājuma un restaurācijas darbu.

Uzņemtie foto un video materiāli tiek izmantoti gan muzeja komunikācijas un izglītības darba, gan arhīva vajadzību nodrošināšanai. Savukārt Mākslas muzeju brīvprātīgie var bez maksas apmeklēt LNMM un tā struktūrvienību izstādes un ekspozīcijas, piedalīties programmas koordinatoru organizētajos pasākumos un saņemt apliecinājumu par veikto brīvprātīgo darbu.

Lai pieteiktos par LNMM brīvprātīgo fotogrāfu, nepieciešams līdz 26.februārim aizpildīt pieteikuma anketu, sekojot saitei "ieej.lv/TX0l8".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu