Ministrija pētīs iemeslus straujam SEPLP pieprasītā finansējuma pieaugumam

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kultūras ministrija (KM) pētīs, kāpēc mēneša laikā Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) pieprasītais finansējums sabiedrisko mediju apvienošanai ir vairāk nekā dubultojies, pārsniedzot 200 000 eiro, pirmdien pēc Sadarbības sanāksmes sēdes žurnālistiem sacīja KM parlamentārais sekretārs Ritvars Jansons (NA).

Pagājušajā nedēļā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija uzdeva KM un SEPLP kopīgi sagatavot priekšlikumu valsts 2023.gada budžetā sabiedrisko mediju apvienošanās procesa finansēšanai.

Kā aģentūrai LETA skaidroja komisijas priekšsēdētāja Ieva Brante (AS), sēdē minētie 235 600 eiro nepieciešami, lai īstenotu sabiedrisko mediju apvienošanos.

Savukārt KM pārstāvji sēdē nosacīti kritiski norādīja, ka iepriekš SEPLP prasījusi ap 100 000 eiro, tāpēc jaunajai, lielākai summai no padomes vajadzēs saņemt atbilstošu pamatojumu.

Jansons apliecināja, ka KM ir saņēmusi detalizētāku izklāstu no SEPLP par finansējuma nepieciešamību 2023.gadā.

Taču tikai pēc padziļinātas izpētes KM varēs spriest par pieprasītā finansējuma nepieciešamību un konkrēti šo jautājumu risināt, piebilda KM parlamentārais sekretārs.

Arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) žurnālistiem sacīja, ka kultūras ministra vadībā turpināsies darbs pie sabiedrisko mediju pamatnostādnēm. Tas esot īpaši svarīgi laikā, kad aprit gads Krievijas sāktajam karam Ukrainā.

Jau ziņots, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija atbalstīja saistīto grozījumu Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā iesniegšanu Saeimā, ar kuriem paredzēts nodrošināt tiesisko pamatu apvienotā sabiedriskā medija darbībai.

Likumprojekts paredz 2024.gada 1.janvārī noslēgt apvienotā Latvijas Sabiedriskā medija izveidošanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu