Aizvadītās nedēļas straumētāko albumu tops: "Sudden Lights" saglabā līderu pozīcijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ritvars Stankevičs

“Zelta mikrofona '23” ceremonija ir noslēgusies, balvas sadalītas, un visu uzmanību var pievērst aktuālajai mūzikai. “Zelta Mikrofons” sadarbībā ar portālu TVNET un zīmolu ELEKTRUM piedāvā 7. nedēļas straumētāko albumu topu.

Septītas nedēļas topa līderos joprojām ir “Sudden Lights” ar albumu “Miljards vasaru”. Otrais straumētākais ir Msencis un Grandmasters Neons ar albumu “goda vards cetri”. Trešajā vietā ir “Bermudu Divstūra” albums “Vidēji glīts”. No šī albuma dziesma “Brāl, ar dzīvi nekaulē” ieguva “Zelta Mikrofonu” kategorijā “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”.

Foto: publicitātes.

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) izpilddirektore Liena Edvardsa norāda, ka, vērtējot Latvijas straumētāko ierakstu nedēļas topus, ir redzams – svārstības topos Latvijā ir likumsakarīga parādība.

“Es to skaidrotu ar diviem vienlīdz svarīgiem aspektiem. Pirmais: Latvijas tirgus ir salīdzinoši neliels, tāpēc kāda mūziķa vai grupas “kāpums” topā ir panākams ar nosacīti mazāku “straumētāju” skaitu. Un otrais:

var izdarīt secinājumu – tikko kāds mūziķis vai grupa kādā brīdī kļūst publiski redzamāks, tā dziesma vai albums tiek daudz aktīvāk straumēts.

Tas iespējams dažādos veidos,” pieļauj Liena Edvardsa, “piemēram, piedaloties kādā nozīmīgā nozares notikumā vai konkursā, aktīvi koncertējot vai reklamējot savu albumu vai singlu. Dažkārt var pietikt arī ar to, ka mūziķis nokļūstot aktīvā publiskā komunikācijā, kurai pat nav obligāti jābūt tiešā saistībā ar mūziku.”

LaIPA izpilddirektore uzsver: “Uzskatāms piemērs ir grupas “Sudden Lights” līderpozīcijas pēc panākumiem “Muzikālajā bankā”, “Eirovīzijas” nacionālajā atlasē un pēc “Zelta Mikrofona” nomināciju izziņošanas.”

Tiesa gan, viņa norāda, ka bieži šāds “kāpums” topā ir īslaicīgs, ko lielākoties nosaka tieši mūsu nelielais tirgus.

Ārzemju albumu topā visklausītākā ir Instasamka ar albumu “Popstar”. Sociālajos tīklos tiek diskutēts par mūziķes politiskajiem uzskatiem, un Latvijā plānotais koncerts 17. februārī tika pārcelts, Latvijā par mākslinieci interese saglabājas arī mūzikas straumēšanas topā. Otrais klausītākais ir “Metro Boomin” albums “Heroes & Villains” , bet trešais Harijs Stailzs ar albumu “Harry's House”.

Foto: publicitātes.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu