Elektroniskās mūzikas festivāls "UNDER" izziņo galvenos māksliniekus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

Festivāls "UNDER 2023" paziņo pirmos 2023. gada galveno māksliniekus: kanādiešu zvaigzne Tiga no "Turbo Recordings", skotu tehno duets "Slam DJs" no "Soma Records", Čikāgas māksliniece Alinka un satriecošais itāļu queer-duets "Hard Ton" ar "dzīvo" uzstāšanos. Festivāls notiks Rīgā 19. un 20. maijā.

Organizatori ziņo, ka ceturtā festivāla norises vieta tiks atklāta īsi pirms festivāla sākuma un šāda veida muzikāli pasākumi tur vēl nav notikuši: “Tā būs industriālā vieta un teritorija, kurā plānotas trīs skatuves, no kurām viena atradīsies svaigā gaisā.”

UNDER Festival 2023 pirmā diena tiks atvēlēta elektroniskām uzstāšanām dzīvajā, bet otrā kļūs par tradicionālu elektroniskās mūzikas pasākumu dažādu žanru cienītājiem daudzu stundu garumā.

Par vienu no festivāla skatuves zvaigznēm kļūs dīdžejs un producents Tiga no Kanādas. Elektroniskās mūzikas cienītāji ievēroja viņu līdz ar skaņdarba "Sunglasses at Night" iznākšanu 2001. gadā. Daudzu iecienītais hits ieņēma augstas vietas Lielbritānijas deju topā. Citi viņa pazīstamākie gabali ir "Pleasure From the Bass", "You Gonna Want Me", "Shoes", "Let's Go Dancing", "Bugatti", "Make Me Fall In Love". Tigas debijas albums "Sexor" ir saņēmis Juno balvu par labāko 2007. gada ierakstu. Mākslinieka kontā arī publikas iecienītie dīdžejmiksi tādās kulta sērijās kā "DJ-Kicks", "American Gigolo" un "Mixed Emotions".

Uz tehno skatuves varēs redzēt un dzirdēt tehno kultūras meistarus – duetu Slam. Pirms daudziem gadiem savā dzimtajā pilsētā Glāzgovā viņi nodibināja ierakstu kompāniju Soma Records, kas izdeva daudzus tehno klasikas darbus, tostarp savu skaņdarbu "Positive Education". Soma Records var lepoties arī ar pasaulslavenā dueta Daft Punk pirmajiem ierakstiem: tieši tur tika laistas klajā relīzes "The New Wave" un "Da Funk". Slam pārsteidz savus klausītājus ar unikāliem dīdžejsetiem uz sešiem atskaņotājiem vadošos klubos un festivālos visā pasaulē: viņu stils ir spēcīgs tehno skanējums, kuru var dzirdēt arī tā paša nosaukuma radio šovos (šobrīd ir ierakstīti vairāk nekā 500 raidījumi). Laika gaitā Slam sadarbojies arī ar Richie Hawtin, Planetary Assault Systems, Clouds, Dax J, Damon Wilde un Truncate.

Alinka ir viens no spilgtākajiem un aktuālākajiem vārdiem uz mūsdienu house klubu skatuves. Septiņu gadu vecumā kopā ar ģimeni viņa emigrēja no padomju Ukrainas uz ASV, kur apmetās uz dzīvi Čikāgā. Alinka bieži apmeklējusi slaveno Smartbar, kur iepazinusies ar Šonu Džeju Raitu no Hercules & Love Affair, un kopā viņi atklājuši izdevniecību un ballīšu sēriju Twirl. Tādas house mūzikas slavenības kā, piemēram, Deriks Kārters, vokālists Josh Cafe un Aerea Negrot, ir kļuvušas par izdevniecības biedriem un autoriem. Patlaban Alinka dzīvo Berlīnē un ir Panorama Bar rezidente, spēlē arī dažādās pasaules pilsētās, tostarp Londonā, Parīzē un citās. Viņas iespaidīga diskogrāfija iekļauj sevī albumus, publicētus izdevniecībās Rekids, Crosstown Rebels, Need Want, Permanent Vacation, He.She.They, kā arī remiksus leiblos Live At Robert Johnson, Keinemusik, Get Physical u.c.

Piektdienas elektroniskā live vakara zvaigznes būs itāļu duets Hard Ton ar unikālu acid skanējumu. Sākot ar 2008. gadu muzikālais projekts, kas sastāv no Wawashi Deejay un smagā metāla dziedātāja Maksa, paspējis sadarboties ar vairākām A klases izdevniecībām, piemēram, Permanent Vacation, International Deejay Gigolo, Bordello A Parigi u.c. Hard Ton raksturīgā skaņa ir unikāls Čikāgas house, disko-falseto, skābo basu līniju un italo-disko atbalsu sajaukums. Hard Ton mūzika un izpildījums rada neparastu kopiespaidu: Maksa savdabīgais queer-izskats apvieno oversize, modes ekstravaganci, nevainojamu vokālu un sniedz muzikālo eiforiju katram uz deju grīdas esošam klausītājam.

Starp UNDER Festvial 2023 pirmo dalībnieku vārdiem ir Baltijas klubu skatuves pārstāvji Merimell no Igaunijas un Mountak no Lietuvas, kā arī latviešu grupa Podruga ar live, un vietējie vadošie pagrīdes dīdžeji Ksenia Kamikaza, Taran & Lomov, E91, D I N, Lévi, Elvi Soulsystems, Laiva Maikule un DJ Orthodox no Liepājas. Nākamie mākslinieki tiks paziņoti pēc dažām nedēļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu