Multimediju mākslas festivāls šonedēļ bagātina Valmieru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Fragments no Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņu un mākslinieces Karīnas Vītiņas veidotās multimediālās instalācijas “Noturēties virs ūdens”
Fragments no Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņu un mākslinieces Karīnas Vītiņas veidotās multimediālās instalācijas “Noturēties virs ūdens” Foto: Publicitātes foto

Līdz svētdienai Valmierā norisinās pirmais Valmieras Starptautiskais multimediju festivāls. Programmā - gan jaundarbi, gan iepriekš izrādīti multimediāli mākslas darbi.

Pieci jauni mākslas objekti, kurus veidojuši Latvijas jauno mediju mākslinieki – Sabīne Šnē, Eltons Kūns, Miķelis Mūrnieks, Santa France un Ieva Vīksne, – festivālā apskatāmi ar papildinātās realitātes lietotnes ART+ piedāvātajām iespējām. Sadarbībā ar Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņiem mākslinieces Karīnas Vītiņas vadībā tapusi multimediāla instalācija “Noturēties virs ūdens”, kas veltīta mentālās veselības tēmai un festivāla nedēļā iepazīstama Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas bijušajā peldbaseinā.

Foto: Publicitātes foto

Festivāla programmu papildina vēl divas speciāli šim notikumam veidotas izstādes. Mākslas projektā “Pilsētas vibrācijas”, kas norisinās Valmieras Valsts ģimnāzijas izstāžu zālē “Ledus pagrabs”, pilsētas skaņas pārvērtušās telpiskā audio instalācijā, kuras centrā - cilvēks un viņa atbilde ārējām vibrācijām. Šo neierasto skaņas un attēla sinerģiju veido skaņas mākslinieks Pēteris Pāss sadarbībā ar fotogrāfu Mareku Blūzmani.

Savukārt videodarbu sēriju “Dievišķā attēls”, kas tapusi ar mākslīgā intelekta palīdzību, pirmo reizi plašākai auditorijai prezentē jauno mediju mākslinieks Jurģis Peters.

Viens no festivāla ilgtermiņa mērķiem ir veidot dialogu starp tehnoloģu piedāvātajām iespējām un dažādām mākslas formām, tāpēc ar viesizrādi “Labra nams” un izpētes darbnīcu “Lokācija, mikrotoņi, horeogrāfija” Valmierā viesojas laikmetīgās dejas apvienība “IevaKrish”, savukārt virtuālās realitātes brillēs būs iespējams pieredzēt speciāli šai tehnoloģijai veidoto Nacionālā teātra izrādi “Atver acis” (režisors Valters Sīlis).

Foto: Publicitātes foto

Visplašākajai mērķauditorijai piektdienas, sestdienas un svētdienas vakarā tiks piedāvāta gaismas pastaiga gar Dzirnavu ezeriņu pilsētas centrā, ko veido gaismu mākslinieki “Those Guys Lighting”, savukārt Pārgaujā (Amatnieku parkā, Cēsu ielā 20) būs iespējams pieredzēt interaktīvu skaņas projekciju, kas tapusi sadarbībā ar multimediju mākslinieku Mārtiņu Dāboliņu.

Valmieras Starptautiskais multimediju festivāls ir pirmā no Dinamiskās pilsētas programmas ilgtermiņa iniciatīvām, kas turpina pilsētas kultūras dzīves attīstības virzienus, kas iezīmēti, Valmierai kandidējot Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 titulam. Plašāka informācija par festivāla programmu pieejama gan Valmieras novada pašvaldības mājaslapā, gan sociālajos medijos – Facebook un Instagram kontos un festivāla notikuma lapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu