Latviešu mākslinieki turpina iepazīstināt ar sevi Hamburgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
No kreisās: Aina Bikše, Lidija Zaneripa
No kreisās: Aina Bikše, Lidija Zaneripa Foto: Publicitātes foto

Laikmetīgās mākslas duets Aina Bikše un Lidija Zaneripa izveidojušas izstādi "Can Nons" galerijā “Raumlinksrechts” Hamburgā, Vācijā.

Māksliniece Aina Bikše absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu un turpina maģistra studijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. Aktīvi piedalās grupu izstādēs un organizē starpdisciplinārus mākslas pasākumus Latvijā un ārvalstīs. Piedalījusies rezidenču programmās Latvijā un Somijā.

Foto: Publicitātes foto

Lidija Zaneripa ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā, absolvējot Vizuālās komunikācijas apakšnozari. Aktīvi piedalās jauno mākslinieku grupu izstādēs Latvijā, Francijā un Portugālē. Abas mākslinieces kopīgi organizē starpdisciplinārus mākslas pasākumus “WILD PPL EXPO” Latvijā un ārvalstīs, nākamais gaidāms šī gada maijā Stokholmā, Zviedrijā.

Foto: Publicitātes foto

Mākslinieces izstrādājušas multimediālu ekspozīciju, kurai par pamatu izvēlēta tēma “īstermiņa risinājumi”. Autores aicina pārdomāt mūsdienu sabiedrībā pieņemtos kanonus un absurdajā meklēt atbildes uz neatbildamiem jautājumiem.

Foto: Publicitātes foto

Laikmetīgās mākslas ainā abām māksliniecēm šī ir viena no pirmajām starptautiskajām dueta izstādēm, kurā vērsts tiešs uzsvars uz viņu abu individuāli un kopīgi radītajiem darbiem. Mākslinieces nereti darbojas kopā, apvienojot abu atšķirīgo konceptuālo pieeju un materiālu pielietojumu netipiskā simbiozē. Izstāde ietver drukātus attēlus, skulpturālus objektus un multimediālas instalācijas.

Foto: Publicitātes foto

Darbos atspoguļojas viņu interese par dabas un cilvēka pieredzes krustojumu. Mākslinieces izmanto celtniecības silikonu apvienojumā ar dabas materiāliem — mālu un skujām. Līdztekus tam, ekspozīcijā redzamas arī gleznotas asfalta imitācijas un video darbi ar Latvijas piejūras ainavām.

Foto: Publicitātes foto

Izstādes noformējumā mākslinieces izmanto īstermiņa materiālos risinājumus, piedāvājot variāciju par sterilā baltā kuba galeriju estētiku.

Foto: Publicitātes foto

Izstāde apskatāma līdz 4. martam galerijā “Raumlinksrechts”. Galerija sevi definē kā ārpustelpas izstāžu platformu un jaunās mākslas popularizētāju. Jāpiezīmē, ka Hamburgu arvien biežāk apdzīvo Latvijas laikmetīgās mākslas pārstāvji – aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdzās gleznotāju Sigitas Daugules, Vinetas Kaulačas un Māra Čačkas izstāde “Vīzijas un sliekšņi”, kas bija skatāma mākslas galerijā “Pashmin”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu