"Mana ome un vareņiki"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Grāmatas 1. vāks.

“Šī nav recepšu grāmata. Šī ir stāstu grāmata,” uzsver tikko iznākušās grāmatas “Mana ome un vareņiki” autore Diana Bogdanova. Tajā autore stāsta par Ukrainas pilsētā Ternopiļā pavadīto bērnību un ēdieniem, kuri tapa ukraiņu vecmāmiņas virtuvē un vēlāk arī pašas autores mājās.

Stāstot par dažādiem bērnības notikumiem, autore atšķir arī vairākas Ukrainas vēstures lappuses – te ir stāsti arī par vecmāmiņas likteņgaitām un notikumiem Ukrainā autores bērnībā. Ne vienmēr tie ir lieli notikumi, taču tie kļuvuši lieli ar to, ka atbalsojas autores stāstos un arī lasītājs nokļūst gan Sofijas Rotaru koncertā, gan kopā ar bērniem spēlē paslēpes un zvana svešiniekiem, gan ilgojas pēc sunīša un sēņo. Katra stāsta beigās lasāma kāda ēdiena recepte – tie, kurus mazā Diana baudījusi savā bērnībā Ukrainā. Kā atzīst pati autore, receptes gatavojusi ļoti nopietni – soli pa solim pārbaudot ikvienu darbību un katru ēdienu pagatavojot vairākas reizes, līdz bijusi pārliecināta, ka recepte pierakstīta tā, lai pēc tās gatavot būtu vienkārši un viegli.

Vai ēdieni, kurus baudījām bērnībā, spēj ietekmēt mūsu nākotni? Vai gardu kūciņu smarža var novērst bērna uzmanību no nedarbiem? Vai visām bērnības mīklām ir rodams atminējums un visiem sapņiem noteikti jāpiepildās? Kāpēc košļenes jāslēpj zābakos? Un kāpēc grāmatas autore tomēr nekļuva par pavāri?

Grāmatas autore Diana Bogdanova pirmos dzīves gadus pavadījusi Ukrainā, bet uzaugusi un mācījusies Latvijā – Kuldīgā, pēc tam Rīgā; absolvējusi Latvijas Universitāti, iegūstot maģistra grādu sociālajās zinātnēs. Sabiedrisko attiecību jomā strādājusi gan valsts pārvaldē, gan nevalstiskajās organizācijās, gan izglītības sektorā; darbojas labdarības jomā. Kopš bērnības Diana raksta gan dzeju, gan prozu, un šī ir viņas pirmā grāmata.

Pieejama arī e-grāmata.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu