"Liels prieks, ka 8 no 10 straumētākajiem albumiem ir hiphops." Ko Latvija klausījās aizvadītajā nedēļā?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Gustavs Šteinbergs ( Armless Birds)

“Zelta Mikrofons” un TVNET piedāvā uzzināt, kādi pavērsieni notikuši topa “Straumētākais ieraksts ar ELEKTRUM” 10. nedēļā! Straumēšanas tops atklāj aktualitātes, kā arī ilgtermiņa tendeces un uzticamāko fanu komūnas.

Latvijas albuma topa līderis albums “Zvejnieka dēli” iznāca 1. martā un tajā atrodami radio singli “Pieci velli” un “Skumjas”. Pirmajā iznākšanas nedēļā tas ierindojās trešajā vietā.

Eliots stāsta: “Albumu “Zvejnieka dēli” gatavojām labākajās pēdējo dekāžu repa tradīcijās, taču ņēmām vērā arī mūsdienu skanējuma tendences un ievērojām formātu, kas ir draudzīgs tieši straumēšanas vietnēm, tāpēc nebrīnāmies par labajiem straumēšanas rādītājiem. Tomēr esam mazliet pārsteigti, ka trāpījām uzreiz pašā augšgalā. Iespējams, nostrādāja Rikija asprātīgā samplu izvēle, kas albumam deva nostalģisku noskaņu.

Liels prieks par to, ka 8 no 10 straumētākajiem albumiem ir hiphops. Jācer, ka arī vadošās radiostacijas pamazām sāks pieņemt realitāti un reaģēt uz to, ko auditorija patiešām klausās.”

Jāpiebilst, ka Krivenchy, Eliots un Ricky Done Did It! ir daļa no grupas “Singapūras Satīna”, kuras albums “Stonks” atrodams 6.vietā.

Otrais straumētākais albums latviešu mūzikas topā ir Msenča un Grandmāstera Neona “goda vards cetri”, savukārt trešajā vietā ir grupas “Sudden Lights” albums “Miljards vasaru”. Latviešu albuma topa desmitniekā dominē hiphops, tajā skaitā arī albumi, kas radīti jau pirms vairākiem gadiem, piemēram, $ourJ 2020. gada albums “MIDWAVY”, kurš ir aktuālā topa 8. vietā. Tas apliecina hiphopa žanram un katram konkrētajam māksliniekam lojālu klausītāju komūnu.

Foto: publicitātes

“Hiphops lokālajā straumēšanas pasaulē dominē jau kopš mūzikas servisi kļuva populāri iedzīvotāju vidū - tā nav tikai pēdējā laika tendence. Mēs, pateicoties šim topam, skaidri varam redzēt, ko Latvijā pārsvarā klausās cilvēki, kas paši izvēlas, kādu mūziku klausīties, nevis ietur konkrētu radio staciju diētu, kurās atskaņotākā mūzika, starp citu, ļoti reti parādās straumēšanas topos.

Mums, reperiem, tas nav jaunums. Es jau labu laiku pie katras izdevības paužu, ka hiphopa "gravitācijas" ietekmi nav jāuztver kā izolētu "trendu". Un fanu lojalitāte ir blakusefekts, viena no daudzajām šķietamajām "anomālijām", kas orbitē ap šo masīvo melno caurumu, kas ir hiphops. Tā apmērus un ietekmi uz mūsu kultūrtelpu ļoti daudziem no mums vēl nav bijusi tā privilēģija aptvert,” saka ansis, komentējot hiphopa popularitāti un fanu komūnas spēku.

Savukārt Latvijā straumētākās ārzemju mūzikas topa līderpozīcijā ir atgriezies “Metro Boomin” albums “HEROES & VILLAINS”. Otrā ir Instasamka ar albumu “Popstar”, bet trešajā vietā ir reperis Yeat ar albumu “AftërLyfe”. Ar diviem albumiem “After Hours” un “My Dear Melancholy” topā atrodams “The Weeknd” - klausītāji acīmredzami gatavojas mūziķa koncertam Tallinā, šī gada vasarā.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu