FOTO un VIDEO ⟩ "Tagad tikai sākās": Gustavo ir atpakaļ

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Andersons

Ceturtdienas, 23. marta, vakarā mākslas centrā “Zuzeum” notika izpildītāja un producenta GUSTAVO jaunā albuma “Tagad tikai sākās” noklausīšanās vakars tuvu draugu un kolēģu lokā. Taču šodien jaunais albums pieejams visās straumēšanas vietnēs un videoklips dziesmai “Tagad tikai sākās” vērtēšanai nodots GUSTAVO "Youtube" kanālā.

Foto: GUSTAVO jaunā albuma noklausīšanās pasākums 

“Kad sāku rakstīt “Tagad tikai sākās” materiālu, apzinājos, ka tas būs piektais GUSTAVO studijas albums. Taču pauze kopš pēdējā projekta albuma bija tik liela, ka nolēmu jauno ierakstu veidot tā, it kā šī būtu mana debija.

Vēlējos ar šo veikumu saviem klausītājiem stādīties priekšā no jauna. Saturiski albumā iekļāvu personiskus, pašironiskus stāstus, kurus caurvij pārdomas par radošo pašizpausmi kā manas dzīves stūrakmeni. Spriežot pēc albumā iesaistīto kolēģu atsauksmēm, ir sanācis asprātīgākais, tiešākais un vārdu spēļu ziņā blīvākais GUSTAVO albums. Muzikāli centos panākt, lai dziesmas skan daudzveidīgi, bet tajā pašā laikā veido vienotu veselumu ar nolasāmu dramaturģisku attīstību,” dalās mūziķis.

Jaunais GUSTAVO albums ierakstīts laika posmā no 2022. gada jūnija līdz 2023. gada februārim, un tajā ir iekļauti 13 skaņdarbi. Visu dziesmu mūzikas, aranžiju un vārdu autors ir GUSTAVO, izņemot kompozīcijas, kurās kā viessolisti ir dzirdami Ozols, Čižiks un ansis. Tajās, kā jau repa ierakstos ir ierasts, izpildītāji ir paši savu vokālo partiju vārdu autori.

Kā viesmākslinieki albumā piedalās arī Arnis Račinskis, Sanda Dejus, Laima Dimanta, Rihards Bērziņš, Jānis Krīvēns, rolands če, xantikvariāts, Prusax, Steps, Viņa u.c. Skreču partijas izpilda Dj Monsta. Par ieraksta skaņu režiju atbildīgs ilggadējais GUSTAVO draugs un kolēģis Sergejs Laletins.

Albums “Tagad tikai sākās” ir pieejams ne tikai populārākajās straumēšanas un lejuplādes platformās, bet arī CD formātā. Kompaktdiskus ir iespēja iegādāties mūziķa mājaslapā.

Noformējuma dizaina autori ir Jānis Lauznis un GUSTAVO. Fotoattēlus uzņēmis fotogrāfs Artūrs Kondrāts.

“Jaunā albuma ieraksta laiks bija gan izaicinošs, gan aizraujošs. Tas man paliks atmiņā kā radoši viens no intensīvākajiem, blīvākajiem un dinamiskākajiem dzīves posmiem. Biju pilnībā radošā procesa pārņemts, ar diezgan agresīvu darba pieeju. Šķiet, ka šī agresija atspoguļojas arī albuma skanējumā un noformējuma dizainā,” piebilst GUSTAVO.

Līdz ar albuma publicēšanu klajā nāk albuma tituldziesmas “Tagad tikai sākās” videoklips, ar Ozola un Čižika piedalīšanos. Videoklipa beigu ainās meistara un situācijas glābēja lomā ir iejuties arī GUSTAVO tēvs, stikla mākslinieks Agris Butelis.

“Atceros, kā dziesmas “Tagad tikai sākās” radošā procesa sākumā ar Ozolu un Čižiku spriedām: ja jau esam sanākuši kopā reizi 20 gados, bijušajā Fact sastāvā, lai radītu ko jaunu, tad tam ir jābūt kaut kam sprādzienveidīgam. Tā mums radās savstarpējo atsauču bagāts kopdarbs par pašreizējā dzīves posma izaicinājumiem un priekšrocībām, kas kļuva par albuma flagmani.

Dziesmas intensīvo spriedzes noskaņu vēlējāmies paspilgtināt arī ar dinamisku videoklipu, ko meistarīgi īstenoja režisors Elvijs Pārpucis un video komanda LATER,” komentē GUSTAVO.

Videoklips “Tagad tikai sākās”

Jaunais albums noklausāms šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu