Aktieris Burjatijā uz skatuves griež vēnas, protestējot pret viņa apspiešanu pretkara pozīcijas dēļ

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš no video

Burjatijas Krievu drāmas teātra aktieris Arturs Šuvalovs uz skatuves griezis sev vēnas, tādējādi protestējot pret teātra centieniem viņu atlaist no darba par viņa pretkara pozīciju, ziņo izdevums “Sibir. Realii”.

Incidents noticis 29.martā Ulanudē izrādes noslēgumā, kad aktieri bija iznākuši uz skatuves, lai paklanītos skatītājiem.

Kā raksta “Sibir. Realii”, Šuvalovs un citi teātra aktieri iepriekš pieprasījuši, lai darbā tiktu atjaunots kādreizējais teātra mākslinieciskais vadītājs Sergejs Levickis, kurš no darba par kara nosodīšanu tika atbrīvots 2022.gadā.

Protestējot pret viņa atlaišanu, aktieri noplēsuši uz teātra ēkas izvietoto plakātu ar burtu Z, kas simbolizē Krievijas Ukrainā sākto karu.

Turpretī teātra vadība protestējošos aktierus iepriekš nodēvēja par prostitūtām un solīja turpmāk iestudēt vienkāršākas izrādes, kas saprotamas vienkāršajiem cilvēkiem.

Šuvalovs 29.martā no skatuves paziņoja, ka viņu jau gadu mēģina atlaist no darba teātrī un ka iepriekš teātra vadība no darba jau atlaidusi viņa sievu.

“Gada garumā mani mēģina atlaist no šī teātra, mani pazemo, liedz darbu un naudu. (..) Es negribu ar to samierināties, bet man nav izvēles. (..) Piedodiet man vēlreiz. Es esmu noguris,” paziņoja aktieris un ar nazi vairākas reizes iegrieza sev rokā.

Pirms tam viņš arī piebilda, ka vaina par notikušo gulstoties uz teātra vadības pleciem.

Aktieris pēc notikušā nogādāts slimnīcā, kur viņam sniegta palīdzība. Viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Šuvalovs Krievu drāmas teātrī Ulanudē strādā 14 gadus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu