"The Hobos" pirms un pēc liktenīgās avārijas: patiesi atklāta saruna

Foto: "The Hobos" privātais arhīvs, Jānis Škapars, Shutterstock / TVNET kolāža
CopyDraugiem X Whatsapp

Gatavojoties sarunai ar grupu "The Hobos", bija grūti izcelt vienu dziesmu vai pat albumu, jo tā devusi lielu ieguldījumu Latvijas pop/roka mūzikā. Intervijā atsaucām atmiņā mūzikas radīšanu 2000. gadu sākumā, sapni par ārzemēm, liktenīgo avāriju un nākotnes plānus - citādākā sastāvā. 

TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnāls "Klik" sāk jaunu raidījumu ciklu "Pop trips", kurā atskatīsimies uz pagājušās divdesmitgades Latvijas populārākajiem hitiem, aicinot uz sarunu attiecīgā gada novērtētākās dziesmas vai albuma izpildītājus.

"The Hobos" (latviski - klaidoņi, taču pirms "The Hobos", izrādās, bijis cits nosaukums) ir 1999. gada janvārī dibināta latviešu mūzikas grupa, kuras sastāvā ir Rolands Balodis-Ūdris, Vilnis Krieviņš, Mārtiņš Burkevics un Egons Kronbergs. Raidījumā Mārtiņš un Egons, kuri pirms grupas dibināšanas uzstājās kopā ar Igo, atminas "The Hobos" darbības pirmsākumus un to, kas, viņuprāt, ir grupas veiksmes pamatā.

"Tā mēs sanācām kopā un pamēģinājām, un mums izdevās!" saka Egons.

Un kā vēl izdevās! Līdz šim klajā laisti četri albumi, un visi ir atzinīgi novērtēti gan klausītāju, gan mūzikas kritiķu vidū. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

"The Hobos" izdod dziesmas angļu valodā un, protams, rodas loģisks jautājums - vai viņiem kādreiz bijis sapnis par ārzemju tirgus iekarošanu? Atbilde ir jā, taču tolaik, kā paši saka, bijuši naivi. Mūziķi arī uzsver, ka, viņuprāt, angļu valoda ir rokmūzikas valoda, un tai ir citādāks "plūdums". 

Piecu gadu laikā četri albumi, taču paši mūziķi atzīst, ka ceturtais ieraksts "Radio Jah Jah" vairs tik viegli nav nācis un pēc tā izdošanas "The Hobos" uz vairākiem gadiem kļuva salīdzinoši neaktīvi. Šajā laikā Ūdrītis un Kronbergs izveido apvienību "U.K.", un arī pārējie mūziķi par radošo aktivitāšu trūkumu nevar sūdzēties. 

2015. gadā "The Hobos" atkal sanāca kopā un pievērsās jaunas mūzikas radīšanai, taču 2016. gada 17. janvārī notika nelaimes gadījums - Ūdrīti notrieca auto, un pēc šī notikuma grupas turpmākais liktenis ilgu laiku nebija skaidrs. 

"Mēs līdz pēdējam brīdim neticējām, ka Rolands nenāks atpakaļ. Es biju dzirdējis teoriju, ka šādām traumām ir piecu gadu noilgums," saka Mārtiņš, uzsverot, ka tikai palēnām atjaunojuši darbību.

Vien 2022. gadā grupa atkal sanāca kopā un nu ieguvusi arī jaunu nosaukumu. Kāds tas ir un kādi ir grupas turpmākie radošie plāni - skaties videointervijā!

Egons Kronbergs
Egons Kronbergs Foto: Jānis Škapars/TVNET
Mārtiņš Burkevics
Mārtiņš Burkevics Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu