Pārsteigums! Šīs nedēļas straumētāko ierakstu topā iekļuvusi arī metālmūzika

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

“Zelta Mikrofons” sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā “Iknedēļas straumētāko ierakstu topu ar ELEKTRUM”. Šī gada 16. nedēļa ir atnesusi pārsteigumu - starp straumētākajiem ārzemju mūzikas ierakstiem aktīvi griezies arī meistarīgs metāla albums.

Latviešu straumētāko dziesmu un albumu līdere joprojām ir grupa “Olas” - albums “Svarīgākais notikums Latvijas pop-hiphopā” iznāca 4. aprīlī, atzīmējot arī koncertturnejas sākumu. Albums ir pirmajā pozīcijā Latvijas albumu topā un 2. pozīcijā kombinētajā albumu topā. Tā veiksmīgākais singls ir “Dzīvot kaifs”, kas izdots 3. martā un topā atrodas jau septiņas nedēļas. Singls visu aprīli Latvijas topā ieņem pirmo vietu, bet kombinētajā dziesmu topā tas šonedēļ ir 4. vietā. Klausītāji iecienījuši arī dziesmu “Man patīk”, kas šīs nedēļas Latvijas topā ir 6. vietā.

Topa virsotnē ilgdzīvotāji joprojām ir “Bermudu divstūris” un Msencis, Grandmasters Neons. 16. nedēļas topā ar divām dziesmām ierindojies “Singapūras satīns”, savukārt albumu topa trijniekā atgriezies “Sudden Lights” albums “Miljards vasaru”, kas, iespējams, skaidrojams ar grupas aktīvo darbību Eirovīzijas promo tūrē. No ārzemju māksliniekiem nemainīgi aktuāla ir Mailija Sairusa, šonedēļ trešā, un “Metro Boomin”, kas kombinētajā albumu topā ir 1. vietā.

Foto: publicitātes.
Foto: publicitātes.

Straujākas izmaiņas redzamas 16. nedēļas kombinētajos topos. Pirmās nedēļas jaunums, debitējot pašā virsotnē, - dziesminieks Deivids Kušners (David Kushner) ar dziesmu “Daylight”, kas ir balāde, kurā niansēti izceļas mūziķa baritona balss. Dziesma stāsta par personisko pieredzi, cīnoties ar pašdestrukciju. Dziesmu atzinīgi novērtē kā klausītāji, tā arī mūzikas kritiķi. Aizvadītajā nedēļā populāra ir bijusi arī mūzika krievu valodā: topa ilgdzīvotāja ir INSTASAMKA ar dziesmu “Par naudu jā” (ЗА ДЕНЬГИ ДА) šonedēļ ir 5. vietā, topa 2. vietā ir reperis MACAN ar dziesmu “ASPHALT 8”, bet topa jaunumi - reperi KRAVTS, GIO PIKA “Kur tu aizgāji” (КРАВЦ, ГИО ПИКА - “ГДЕ ПРОШЛА ТЫ”) ir 7. klausītākais, bet reperis XXXMANERA ar dziesmu “Pasaki man, kas tu esi” (СКАЖИ МНЕ КТО ТЫ) - 10. klausītākais.

Kombinētajā albumu topa 5. vietā šonedēļ ir “Metallica” albums “72 seasons”, kas izdots 14. aprīlī un ir grupas 11. studijas ieraksts, šādi pakustinot ierasto popmūzikas - hiphopa noskaņu. “Metallica” dibināta 1981. gadā un uzskatāma par vienu no ietekmīgākajām mūzikas grupām pasaulē.

“Metallica” spēju dzīvot pāri laikam raksturo Gustavs Terzens, TV raidījumu vadītājs un melomāns:

“Viņi ir tāda daudzu neiespējamību kopums, krustpunkts, kvintesence. “Metallica” vairāk ir mākslinieki, ļoti ambiciozi pie tam kā jau “die hard” metālisti.

Hetfīlda fenomens, plus Ulriha kosmopolītisms un agrīni nepaēdināmais narcisisms ir bijusi vajadzīgā degviela, lai vienmēr izstrādātu kādus nestandarta gājienus. Tikko paklausīgā fanu orda pie kaut kā pierod, “Metallica” kaut ko nomaina - uzņem video, nogriež matus, izdod “St. Anger”, koncertē Antarktīdā, sadarbojas ar Lū Rīdu, uztaisa savu festivālu, iesūdz tiesā “Napster” un tā tālāk. Un katrā no šiem gājieniem ir kaut kas tāds, kas lielu daļu kaitina un tikpat lielu daļu fascinē - tāds vidējam cilvēkam nesasniedzams notikumu blīvums un ātrums. Paralēli tam, protams, mūzika. Ģeniāla mūzika. Tas attiecas arī uz albumu “72 seasons”. Angliski ir teiciens "It's growing on me" (tulkojumā: laikam ejot kļūst arvien tuvāks, personiskāks) - tieši to varu teikt par jebkuru “Metallica” albumu.”

Foto: publicitātes.
Foto: publicitātes.

“Universal Latvia” pārstāve Sabīne Brice turpina: “Šīs nedēļas Straumētāko ierakstu tops parāda pasaules tendenču vēsmas. “Metallica” ir mūzikas industrijas smagsvars jau teju 40 gadus un vēl aizvien spēj pārņemt pasaules mūzikas topus - šonedēļ albums "72 Seasons" ir Spotify albumu pirmajās vietās tādās valstīs kā Lielbritānija, Vācija, Austrālija, Japāna un vēl daudzās citās.

Tātad, neskatoties uz paaudžu maiņu un žanru attīstību, mēs redzam, ka kvalitāte un saturs spēj dzīvot pāri laikam!”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu