Kur pazudis Dons? Tautā iemīļotais mūziķis atklāj radošos plānus

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

“Rakstu, rakstu, rakstu. Tas ir pa lielam tas, ko es pēdējo pusgadu nemainīgi daru,” “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” atklāj dziedātājs Dons. Jau kopš novembra viņš aktīvi strādā pie svaigām dziesmām, darbojoties kopā ar jauniem producentiem, kurus iepazinis dziesmu rakstīšanas nometnēs. Tāpat viņš stāsta par to, kā norit darbs, kādās valstīs jau pabijis un kas viņu šobrīd visvairāk interesē.

Jau vairāk nekā 25 gadus dziedātājs Dons priecē fanus ar savu mūziku. Pēdējo pusgadu viņš pavadījis, aktīvi strādājot pie jaunām dziesmām. “Aizbraucu uz vienu dziesmu rakstīšanas nometni, sapazinos ar producentiem, kurus es vēl nepazinu, un tagad, braucot pie viņiem ciemos studijās, mēs vienkārši rakstām dziesmas,” stāsta dziedātājs, “Tas uzstādījums ir dziesma dienā līdz tādai stadijai, kad ir apmēram 80 procenti noproducēts.”

“Ja dziesma tiek izvēlēta albumam, tad attiecīgi tu ieguldi bišķiņ vairāk darba vokālā un tā, bet nu jau var pateikt, redzēt, cik bieži “nāk ārā” dziesmas, kuras gribas dzirdēt vēl un vēl, un cik bieži “nāk ārā” dziesmas, kuras tu noklausies – ok, viss pēc matemātikas ir, bet kaut kas tur nav. Tad varbūt tai dziesmai vēl nav laiks,” saka Dons, piebilstot, ka pēdējā pusgada laikā Latvijā bijis vien dažas nedēļas.

Taujāts par to, kur radošās dziesmu nometnes notiek, raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Dons stāsta, ka pabijis Spānijā, vēlāk Holandē, tad vairākkārt Īrijā un Londonā. “Man ir vieglāk pašam aizlidot uz turieni. Viņiem uz vietas ir studijas, tad arī var piesaistīt tādus dziesminiekus vai “songwriterus”,” par to, vai tur labāk dziesmas rakstās, atklāj dziedātājs. Viņš turpina: “Man tas brīvais laiks ir vairāk nekā viņiem, tāpēc, ka esmu rakstīšanas posmā, kad tikai koncentrējos rakstīšanai. Un viss, nekas cits pa lielam mani vairs neinteresē.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu