Karlsons lidos atkal - šoreiz VEF Kultūras pilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Uģis Bērziņš

16. maijā plkst. 14.00 un 19.00 VEF Kultūras pilī būs skatāms bērnu iemīļotais Operetes teātra iestudējums visai ģimenei – muzikāla piedzīvojumu spēle "Karlsons", kas tapusi pēc Astrīdas Lindgrēnas leģendārās grāmatas un igauņu komponista Ārnes Oita mūzikla motīviem. Titullomā – Kārlis Rūtentāls, Brālītis – Megija Krista-Strautmane.

“Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta” ir aizraujošs stāsts par pieaugušo un bērnības pasauli. Par daudzveidīgo, krāsaino fantāzijas pasauli, kurā mēs visi dzīvojam. Izrāde domāta tiem, kuri nav aizmirsuši savu bērnību, savus sapņus. Spēle būs šā muzikālā iestudējuma būtība: kurš kuru pārspēs, pārspēlēs? Vai iespējama šo divu pasauļu satikšanās – kaut vai spēlē, fantāzijās? Dzīves spēlē? Tas ir iespējams, ja abas šīs pasaules vieno sapnis, kura aizsākums ir bērnībā.

Karlsons lido atkal, un piedzīvojumi turpinās! Kaut arī vecāki Brālītim nopērk suni, lai viņš nejustos vientuļš, tik un tā Karlsons ir daudz labāks rotaļu biedrs, jo viņš allaž ir brīvs, neatkarīgs, pārdrošs un gatavs draiskulībām. Spēlei un improvizācijai ir viens dzinējspēks – akumulēt enerģiju un prieku gan spēlētājos, gan skatītājos. “Es gribu priecāties, citādi nepiedalos,” saka Karlsons. Izrādes veidotāji aicina līdzdarboties bulciņu dzīrēs, spokoties, lidot un palaidņoties kopā ar Karlsonu un Brālīti!

Foto: Uģis Bērziņš

Izrādes režisors Valdis Lūriņš:

“Karlsons” ir aizraujoša, asprātīga muzikāla piedzīvojumu spēle par pasauli ar noslēpumu, jo daudzi ir mēģinājuši minēt Karlsona mīklu, kas viņš īstenībā ir: Brālīša fantāzija vai tiešam reāla būtne? Īsta pasaku grāmata, kā to formulējis rakstnieks Ērihs Kestners, kura domāta bērniem no astoņiem līdz astoņdesmit gadiem. Mēs izrādē esam pieturējušies pie šīs domas.”

Izrādi veidojuši: režisors Valdis Lūriņš, horeogrāfi Alberts Kivlenieks un Ieva Kemlere, scenogrāfs Oskars Dreģis, kostīmu māksliniece Juta Ķimenīte. Īpašu “pipariņu” izrādei piešķir džeza pianista Madara Kalniņa vadītās instrumentālās grupas pavadījums.

Foto: Uģis Bērziņš

Lomās: Laura Purena-Kancāne, Tatjana Kalniņa vai Sabīne Krilova, Anastasija Dolgoņenko vai Elīna Avotiņa, Ingmārs Sikle, Adams Vaicis, Dāvids Loks vai Mārtiņš Gailis; aktieri - Elīna Bojarkina vai Sandija Dovgane un Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkņi Patrīcija Kozlovska vai Henrijs Kozlovskis.

Biļetes meklējamas "Biļešu paradīzes" kasēs. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu