Mūžībā devusies Jaunā Rīgas teātra aktrise Regīna Razuma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktrise Regīna Razuma piedalās nacionālā kino festivāla "Lielais Kristaps" balvu pasniegšanas ceremonijā kinoteātrī "Splendid Palace".
Aktrise Regīna Razuma piedalās nacionālā kino festivāla "Lielais Kristaps" balvu pasniegšanas ceremonijā kinoteātrī "Splendid Palace". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Svētdien, 14. maijā, mūžībā devusies Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktrise Regīna Razuma (22.09.1951. - 14.05.2023.), vēstī JRT.

“Regīna Razuma ir viena no galvenajām JRT sejām jau kopš 1993. gada. Faktiski JRT vēsture no paša sākuma nav iedomājama bez šīs aktrises,” saka teātra dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis. “Jau pirmajos JRT iestudējumos (“Marķīze de Sada”, “Doriana Greja portrets”, “Liesmojošā tumsa”, “Kaija” u. c.) Regīna Razuma bija aktrise, kura lielā mērā ietekmēja to jauno teātra valodas rašanos, ar kuru JRT kļuva unikāls un īpašs. Visus šos gadus viņa ir kalpojusi teātrim šī vārda visburtiskākajā nozīmē, un viņas savdabīgā aktrises daba ir iedvesmojusi daudzus režisorus. Regīna Razuma jau ir iegājusi latviešu teātra vēsturē, jo tāda viņa ir tikai viena. Pirms viņas tādu nav bijis un nebūs arī," raksta JRT.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību aktrises ģimenei, draugiem un talanta cienītājiem.

  • Atvadīšanās no aktrises notiks pirmdien, 22. maijā, no plkst. 13 līdz plkst. 14 JRT Mazajā zālē, Miera ielā 58a.
CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu