Miris izcilais fotogrāfs un žurnālists Uldis Briedis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vakar, 16. maijā, aprāvies izcilā fotogrāfa Ulda Brieža mūžs. Kā vēstī fotogrāfa sievas Intas Briedes ieraksts soctīklā “Facebook”: “Paturēsim atmiņā Uldi Briedi viņa spēka gados! Izcils fotogrāfs, bez kura spilgtajiem kadriem Latvijas iemūžināšana uz laiku laikiem nav iedomājama.”

Inta Briede norādīja, ka atvadīšanās no fotogrāfa Brieža notiks 23.maijā plkst.15 Krematorijas Lielajā zālē. Apbedīšana notiks Raiņa kapos.

“Kaismīgs un traks, lai nomedītu neatkārtojamu kadru. Iecerēs un spītīgā to īstenošanā neapturams un nenokausējams līdz kapa malai.

Vienmēr par savu dzimto zemi. Par Latviju, latviešiem, mums, kas taču esam saules pusē. Ar siltu skatienu, kas atver pat cietas jo cietas sirdis. Jo tādu nemaz neesot.

Mākslinieks no dabas, vella dzinējs, viens no diviem leģendārā velobrauciena dalībniekiem, bohēmists, režīma kaitinātājs, vāveru mednieks, forelists, dārznieks, salu pētnieks… Uzticams, patiess, mīļš saviem tuvākajiem un draugiem. Labākais vīrs un tētis, kādu vien varētu vēlēties,” raksta Inta Briede.

Uldis Briedis dzimis 1940.gada 23. martā Talsu apriņķa Ārlavas pagasta "Pērkoņos". Absolvējis Valdemārpils vidusskolu, 21 gada vecumā pārcēlies dzīvot uz Liepāju, kur piecus gadus strādājis par zvejnieku. 1963. gadā beidzis zvejas kuģu kapteiņu kursus. Strādājis arī kā akmeņkalis pie tēlnieka Harija Sprinča, bijis stūrmanis zvejas flotē Liepājā, mednieks Sibīrijā.

Ar fotogrāfiju sācis aizrauties no 1965. gada. No 1966. līdz 1979. gadam darbojies Liepājas Tautas fotostudijā, no 1979.gada - fotokluba "Rīga" biedrs.

Astoņus gadus strādājis par fotogrāfu un žurnālistu Liepājas rajona laikrakstā "Ļeņina Ceļš", pēc tam Liepājas pilsētas laikrakstā "Komunists", arī laikrakstā "Padomju Jaunatne", no 1991.gada - laikraksta "Diena" fotogrāfs.

70. gados Liepājā slavenā mākslinieku un amatnieku radošā dzīvokļa un nama daļas "Vāgūzis" saimnieks. Tā apmeklētāji bija aktieri, mūziķi, mākslinieki, žurnālisti. Draudzējies ar aktieri Valdemāru Zandbergu. 2004. gadā kopā ar rakstnieku Ēriku Hānbergu izdevis atmiņu grāmatu "Vāgūzis, Liepāja 70. un 80. gados." Sagaidot savu 70. gadskārtu, apgādā "Neputns" 2010.gadā izdevis grāmatu un fotoalbumu "Laika mednieks".

Portāls TVNET izsaka visdziļāko līdzjūtību Ulda Brieža ģimenei, kolēģiem un draugiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu