Arī Latvijas straumēšanas topu ietekmē hokeja notikumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

“Zelta Mikrofons” sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā 21. nedēļas topu “Straumētākais ieraksts ar ELEKTRUM”, kur šajā nedēļā notikušas dažādas izmaiņas, kā, piemēram, latviešu singlu topa 4. vietā nonākusi grupas “Jauns mēness” 1992. gada dziesma “Kad mēness jūrā krīt”.

21. nedēļā latviešu singla topa virsotnē atgriezušies “Bermudu divstūris” un “Apvedceļš” ar dziesmu “Brāl, ar dzīvi nekaulē”, grupas dziesma “Laim' uz mana rēķin'” ir 3. vietā, bet “Līgava” sadarbībā ar “Auļiem” ieņem 10. vietu. Topa otrajā vietā šajā nedēļā ir “Dzīvot kaifs” - grupas “Olas” dziesma sadarbībā ar Misteru Krūmiņu un “heywhosthatkid”.

Likumsakarīgs pārsteigums ir grupas “Jauns mēness” debija topā - tā ierindojas 4. vietā ar dziesmu “Kad mēness jūrā krīt”, kas ir viena no Latvijas hokeja līdzjutēju iecienītākajām dziesmām jau kopš deviņdesmitajiem gadiem.

Foto: publicitātes.

Ārzemju singlu virsotni joprojām saglabājis soms Karja (Käärijä) ar savu Eirovīzijas hitu “Cha Cha Cha”. Otro vietu ieņem Deivids Kušners ar dziesmu “Daylight”, bet trešajā vietā atrodas krievu reperis kizaru ar dziesmu “Зеркало” (Spogulis). Topā ar trim kompozīcijām ir itāliešu rokgrupa “Måneskin” - “GOSSIP” ir 6. vietā, “THE LONELIEST” ir 7. vietā, bet “BABY SAID” ieņem 10. vietu.

Grupa “Måneskin”, kuri Rīgā koncertēja 18. maijā, ir apvienotā albuma topa līderi: 1. vietā ir albums “ RUSH!”, otrajā vietā - “Teatro d'ira - Vol. I”, bet “ Chosen” šajā nedēļā ieņem 6. vietu. Albumu topa trešajā pozīcijā šajā nedēļā ierindojies “Metro Boomin” albums “HEROES & VILLAINS”.

Foto: publicitātes.

Kā koncerti ietekmē straumēšanu un otrādi - straumēšana koncertu organizēšanu, to jautājām “Måneskin” koncerta Mežaparkā rīkotājiem. "Bieži vien albumu iznākšana un singlu strauja popularitāte straumēšanas vietnēs ir katalizators koncerta biļešu pārdošanas procesos. Koncertu rīkotāji seko jaunumiem un reitingiem straumēšanas servisos, apsverot iespēju rīkot vai nerīkot kāda mākslinieka koncertu Latvijā, tādā veidā mēģinot izkalkulēt, cik tas varētu būt veiksmīgs projekts, cik populārs ir izpildītājs tieši pie mums. Pieredze rāda - ne vienmēr uz šiem rezultātiem mūzikas straumēšanas vietnēs internetā var paļauties - ne vienmēr tas, kas būs ļoti klausīts, arī būs veiksmīgi pārdodams koncerts," saka Līva Toniņa, koncertaģentūras "L Tips Agency" komunikācijas vadītāja.

Šajā nedēļā apvienotajā albumu topā labi veicies arī latviešu albumiem: 4. vietā ir repa apvienības “BandaBanda” jaunākais ieraksts “GANGBANG”. Septītie ir MSencis un Grandmasters Neons ar albumu “goda vards cetri”, bet desmitajā vietā ir “Sudden Lights” ar albumu “Miljards vasaru”. Interesanti, ka albumu topa jaunpienācējs ir Kanjē Vests ar 2007. gada albumu “Gradulation”, kas šajā nedēļā ir 8. vietā.

Foto: publicitātes.

Domājams, ka vasarā “Straumētākais ieraksts ar Elektrum” topa rotāciju ietekmēs lielie mūzikas festivāli un koncerti kā Latvijā, tā ārzemēs. Iespējams, Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku iedvesmā topā iepeldēs kāda neierastāka dziesma, sagādājot mums visiem pārsteigumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu