Video ⟩ "Nāves kafejnīca" 2. diena: aizraujošas diskusijas par to, kas sagaida ikvienu no mums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

9. un 10. jūnijā Cēsīs notiek tradicionālais sarunu festivāls "LAMPA". Nevalstiskā organizācija "Hospiss LV" festivāla "Nāves kafejnīcā" piedalās ar astoņām diskusijām par dzīvību un nāvi. Piedāvājam jums, lasītāji, iepazīties ar "Nāves kafejnīcas" 10. jūnija programmu. Diskusijām līdzi var sekot tiešraidē TVNET!

Ja video nav skaņas, nospied ar labo pogu uz ekrāna un izvēlies Show All Controls/Rādīt visas vadīklas!

1. daļa

2. daļa

Diskusija "Es no vilka nebaidos!"

10. jūnijā 11:30-13:30

Kāpēc ir jālec lejā no klints šaurā aizā? Vai jārāpjas augšā pa vertikālu ledus sienu? Vai buru laivā jāsatiek visi okeānā mītošie spēki? Ja reiz dzīves garša labi sajūtama arī mierā un ikdienā, kāpēc vajag izaicināt likteni? Sarunā ar ceļotājiem un ekstrēmo aktivitāšu piekritējiem diskutēsim par bailēm un to pārvarēšanu, paļaušanos, motivāciju un pārdomām - kāpēc dažiem cilvēkiem vajag ielīst tur, kur nevajag?

Vada ceļotāja Zane Eniņa, piedalās Ingus Rorbahs, uzņēmējs, burātājs, ceļotājs, Kristaps Liepiņš, alpīnisma instruktors un piedzīvojumu ceļojumu eksperts, Ingus Augstkalns, uzņēmējs, Kristīne Liepiņa, alpīniste un ceļotāja.

Diskusija "Stulbi nomirt"

10. jūnijā 14:00-15:30

Atklāti un ar sarkasmu par cilvēku stulbumu, kas noved pie nāves - policijas, neatliekamās palīdzības un ugunsdzēsēju praksē.

Vada Rafaels Ciekurs, LNMSA vadītājs, piedalās Armands Ruks, Valsts policijas vadītājs, Jānis Grīnbergs, VUGD pārstāvis.

Diskusija "Kas paliek pēc mums?"

10. jūnijā 16:30-18:00

Mūsu ego liek aizdomāties par mūsu esību uz šīs zemes - kāds ir mūsu dzīves pienesums, kas paliks pēc mums? Pētīsim, kādu nospiedumu cilvēks atstājis pēc sevis līdz šim. Aicināsim uz sarunu par nāvi pasaules vēsturē, reliģijā, mākslā un zinātnē. Pasākumu atklāsim ar teatrālu indiešu deju.

Vada Ilze Zosule, Labdarības organizācijas "Hospiss LV" līdzibinātāja, brīvprātīgā, juriste, uzņēmēja, piedalās Astrīda Rogule, mākslas un muzeoloģijas docente, Ungars Gulbis, mācītājs, Gunta Indričeva, dejotāja, Valdis Segliņš, LU prorektors dabas, tehnoloģijas un medicīnas jomā, Reinis Liepiņš, arhitekts.

Saruna ar latvisko tradīciju elementiem "Uz citu sauli"

10. jūnijā 18:30-20:30

Mūsu senču dzīvesziņā nāves tēma tika dažādi apdziedāta kā pāreja no šīs dzīves uz dzīvi Viņsaulē jeb Aizsaulē.

Ko par nāvi un tradīcijām liecina arheoloģiskie izrakumi, folkloras pētījumi, un ko mēs varam paņemt no senču rituāliem šodien?

Diskutēsim, atcerēsimies ticējumus un tradīcijas, minēsim mīklas, sadziedāsimies un līdzdarbosimies bedību rotaļās, kas, iespējams, liks uz nāvi un bērēm paskatīties tā, kā to darija mūsu senči - bez smaguma un bailēm.

Piedalās Iveta un Vidvuds Medeņi, latvisko tradīciju entuziasti, Janīna Kursīte-Pakule, valodniece un folkloriste, Juris Urtāns, vēsturnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu