FOTO Laikmetīgā foto muzejs "Fotografiska Tallinn" nosvinējis savu četru gadu jubileju

TVNET/Postimees
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ichie Visual

Ar lielākās Igaunijas mūzikas izdevniecības “TIKS” sarīkotu koncertu, kurā kopā ar “TIKS Live Band” mūziķu grupu uzstājās kopumā 14 dažādi solisti, tika atzīmēta fotogrāfijas un mākslas muzeja “Fotografiska” Tallinas atzara četru gadu jubileja.

“Mums ir tikai četri gadi, bet šie pirmie gadi no vienas puses ir bijuši ļoti ilgi, no otras – tie ir pagājuši ļoti ātri. Mēs esam unikāla un daudzslāņu kultūras tikšanās vieta, kurai par sevi ir jārūpējas, lai šo statusu godam uzturētu," sacīja Margita Āsmē, “Fotografiska Tallinn” līdzdibinātāja un izpilddirektore.

Āsmē stāsta, ka, ņemot vērā visas ārējās ietekmes globālā un lokālā mērā, iepriekš minēto uzdevumu nav nācies pildīt vieglu roku, taču ļoti palīdzējusi muzeja speciālistu un piesaistīto viesmākslinieku aizrautība un iedvesma, lai izveidotu tādu laikmetīgās fotogrāfijas vietu, kas uzrunā gan Tallinas un Igaunijas iedzīvotājus, gan muzeja viesus. "Pagājušajā nedēļā mēs atklājām savu pirmo instalāciju Helsinku centrā, ar kuru mēs pārkāpām gan savas fiziskās, gan mākslinieciskās robežas, un mēs noteikti turpināsim šo ceļu gan mūsu ēkā, gan ārpus tās," piebilda Āsmē.

“Fotografiska Tallinn” tika atvērta 2019. gada jūnijā kā pirmais starptautiskais punkts ārpus Stokholmas, kurā atrodas “Fotografiska” centrs. Šobrīd zīmols ir paplašinājies līdz Ņujorkai, rudenī fotogrāfijas centrs tiks atklāts Berlīnē, bet pēc gada – Šanhajā, pēc kuras “Fotografiska” kļūs par pasaulē lielāko privāto kultūras platformu, kuras uzmanības centrā ir laikmetīgā fotogrāfija un tās vēsturiskais mantojums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu