Mūžībā devies augstskolas "RISEBA" veidotājs Boriss Kurovs

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Svētdien 80 gadu vecumā mūžībā devies Biznesa, mākslas un tehnoloģijas augstskolas "RISEBA" ilggadējais rektors un kādreizējais īpašnieks Boriss Kurovs, informēja augstskola.

"Kurovs augstskolas "RISEBA" kolektīva, studentu un sadarbības partneru atmiņā paliks kā inteliģents un iedvesmojošs līderis, izcils akadēmiķis un profesors, kā arī prasīgs augstskolas rektors, kas efektīvi un disciplinēti strādāja pats un sagaidīja tādu pat atdevi no saviem darbiniekiem," teikts augstskolas paziņojumā.

Kurovs absolvējis toreizējo Latvijas Valsts universitāti, kur arī aizsācis savu akadēmisko karjeru un ieguvis ekonomikas doktora grādu. Šajā universitātē viņš nostrādāja vairākus gadus. Viņš bijis Latvijas Zinātnes padomes, valsts finansēto un starptautisko pētījumu projektu dalībnieks vai vadītājs, Latvijas un starptautisko projektu un programmu ekspertu padomju un komisiju loceklis, piedalījies vairākās konferencēs, pētnieciskās aktivitātēs, laikā no 1981.-1985.gadam bijis Latvijas Augstākās izglītības institūciju asociācijas prezidents.

1992.gadā Kurovs līdzdarbojies "RISEBA", agrāk zināmas kā Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RSEBAA), veidošanā. Viņš bija augstskolas RISEBA rektors no 1993.gada 1.oktobra līdz 2010.gada 13.maijam.

Kā liecina "firmas.lv" dati, pašlaik SIA "Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA" pieder Kipras kompānijai "Afograde Limited", caur kuru augstskolas patiesie labuma guvēji ir 1986.gadā dzimušais Jevgenijs Kurovs un Irina Senņikova. Finanšu gadā no 2021.gada augusta līdz pērnā gada jūlijam augstskola strādājusi ar 6,1 miljona eiro apgrozījumu un 0,31 miljona eiro zaudējumiem.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu