Piepildi bērnu sapni! Ļvivas zēnu koris "Dudaryk" satraukti, vai būs klausītāji viņu koncertam Rīgas Domā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Twitter/@arniskrauze

Žurnālists, televīzijas un radio raidījumu vadītājs Arnis Krauze savā "Twitter" kontā no Dziesmu un deju svētku aizkulisēm publicējis brīnišķīgu video ar Ļvivas zēnu kori "Dudaryk". Koristi cer, ka tiks apmeklēts viņu šodienas, 8. jūlija koncerts Rīgas Domā.

Garīgās mūzikas koncerts paredzēts šodien, 8. jūlijā, plkst. 17.00 Rīgas Domā.

Pasaulē plaši pazīstamais Ukrainas Nacionālais akadēmiskais vīru un zēnu koris “Dudaryk” no Ļvivas viesojas Eiropā ar labdarības koncertiem.

Foto: Latvijas novadu krāsas koši iemirdzas deju lieluzvedumā "Mūžīgais dzinējs"

"Dudaryk"ir starptautiski pazīstama mākslinieciska vienība, kas sniegusi vairāk nekā 2500 koncertus Ukrainas un pasaules prestižākajās koncertzālēs, tostarp Kārnegī zālē, Ņujorkā, Parīzes Dievmātes katedrālē, Vankūveras “Air Place”, pilī “Ukraina”, Nacionālajā filharmonijā Varšavā, Ukrainas Nacionālajā operā, Ukrainas Nacionālajā filharmonijā u.c.

Koris saņēmis Nacionālo Tarasa Ševčenko balvu, kas ir augstākā godalga valsts kultūras nozarē Ukrainā, kā arī daudzus citus apbalvojumus.

Koris Latvijā viesojas, lai pateiktos Latvijas cilvēkiem par atbalstu karā pret Krieviju un iepazīstinātu Latvijas klausītājus ar ukraiņu kora mūziku.

Visi koncertturnejas laikā savāktie ziedojumi tiks nodoti Ukrainas aizstāvjiem – visiem, kas ir nomodā par Ukrainu – gan frontē, gan aizmugurē.

Foto: Grandiozi izskanējis koru lielkoncerts “Tīrums. Dziesmas ceļš” Mežaparka Lielajā estrādē

Koncertprogrammā ir iekļauta ukraiņu tradicionālā mūzika, arī mūsdienīgā skanējumā, sakrālā mūzika no dažādiem gadsimtiem, kā arī oriģinālas kompozīcijas, kas ietverts kora vairāk nekā 1500 skaņdarbu plašajā repertuārā.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzes" tiešsaistes kasē no 10 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu