Vēsturiskā Līgatnes papīrfabrika aicina uz harmoniska dzīvesstila festivālu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Š. g. 12. augustā vēsturiskā Līgatnes papīrfabrika atvērs vārtus ikvienam interesentam, aicinot uz "Papīrfabrikas festivālu" - harmoniska dzīvesstila pasākumu visai ģimenei. Festivāls jau otro gadu tiek rīkots plašajā papīrfabrikas pagalmā, un ieeja tajā ir bez maksas.

Foto: Publicitātes foto

Festivālā būs iespēja piedalīties vairāk nekā 20 dažādās ar mākslu, mūziku, dabu un pašizaugsmi saistītās radošajās darbnīcās un praksēs, klausīties un piedalīties diskusijās, baudīt kosmisku dabas skaņu un meditatīvus koncertus, ko sniegs Uģis Prauliņš ar grupu, Gints Smukais un citas mūziķu apvienības. Tāpat ikviens aicināts izgaršot lēni gatavotu ēdienu, kas radīts no vietējo mājražotāju produkcijas, kā arī piedalīties unikāla koncepta pop-up restorānā "Garā galda svinības", ko rīko šefpavārs Ēriks Dreibants un restorāns "Pavāru māja". Festivālu bagātinās arī 70 mājražotāju un bioloģisko saimniecību tirgus, ekskursijas pa papīrfabriku un bijušo strādnieku dzīvokli, izglābto grāmatu bibliotēka, mākslas izstādes, akvarelistu plenērs un daudz citas harmoniskas aktivitātes, kas ļaus satikt līdzīgi domājošos un arī pašiem sevi. Festivāla aktivitātes notiks no plkst. 11:00 līdz 22:00.

Edgars Ricevs, Līgatnes papīrfabrikas saimnieks: "Rīkojot šo festivālu, vēlamies aicināt sabiedrību pāriet no ikdienas sasteigtā ritma uz rāmāku dzīvošanu, pievērsties harmoniskam dzīvesveidam attiecībās ar sevi, apkārtējiem un vidi. Dzīvot rāmi, apzināti, domāt radoši un ekoloģiski. Papīrfabrikas pagalms, kas iekļauj gan mierpilnu un ļoti skaistu dabas klātbūtni, gan arī enerģisku industriālo vidi, ir gluži kā spogulis mūsu ikdienai: tajā iederas un līdzās pastāv viss, tikai jāspēj patiesi dzirdēt pašiem sevi un citus, līdzsvarojot visu šo daudzveidību.”

Līgatnes papīrfabrika savulaik bija visvecākais rūpniecības uzņēmums Latvijā, kas darbojies gandrīz bez pārtraukuma. No 1815. līdz pat 2014. gadam Līgatnes papīrfabrikā notika papīra ražošana – sākotnēji ar rokām, vēlāk rūpnieciski. Papīrfabrikai apkārt strauji sāka veidoties papīrfabrikas ciemats, lai nodrošinātu darbiniekiem vislabākos apstākļus – skola, kultūras nams, dzīvokļi, dzemdību nams, ambulance. Tas viss apskatāms joprojām, tāpēc Līgatne kā magnēts pievelk gan dabas, gan kultūrvēsturiskā mantojuma dēļ.

Festivālu rīko Līgatnes papīrfabrika, atbalsta Cēsu novada pašvaldība, Vidzemes plānošanas reģions un Valsts kultūrkapitāla fonds. Vairāk informācijas: papirfabrika.lv.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu