Komiksu fani, sarosieties! Latvijā skatāms seriāls "Superspējas: "DC" stāsts"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

Skatītājiem Latvijā pieejams jauns “HBO Max Original” dokumentālais seriāls trīs daļās “Superspējas: “DC” stāsts” (Superpowered: The DC Story), kuru vada aktrise Rozārio Dousone (Rosario Dawson) un kurā skatītājiem tiek dota iespēja iepazīt “DC” pasauli vairāk nekā 60 jaunu un arhīva interviju fragmentos ar izciliem “DC” studijas aktieriem, autoriem un vadošo personālu.

Seriālu ir veidojusi Amerikas Kinoakadēmijas balvai nominētā režisore Leslija Iverksa (Leslie Iwerks), kas ir arī seriālu “100 gadi ar “Warner Bros.”” (100 Years of Warner Bros) un “The Imagineering Story” režisore, kā arī “Emmy” balvai nominētais un Pībodija balvu saņēmušais režisors Marks Katalena (Mark Catalena), kurš ir dokumentālo filmu “Johnny Carson: King of Late Night” un “Inventing LA: The Chandlers and Their Times” režisors.

“Superspējas: “DC” stāsts” sižets sniedz vēl nebijušu ieskatu vēsturiskajā un ietekmīgajā “DC” pasaulē, dažādos tēlos, leģendārā uzņēmuma pirmsākumos, attīstībā, kā arī skaidro komiksu kultūras ietekmi uz visiem mākslas medijiem gandrīz 90 gadu garumā. Dokumentālā seriāla sižets atgādina par to, ka komiksi ir “DC” pasaules centrālais punkts, kas lasītājiem bagātina iztēli un iedvesmo.

Seriāla pirmajā epizodē skatītāji var iepazīties ar “DC” pašiem pirmsākumiem. “DC” pasaule jau vairāk nekā 85 gadus ir mājvieta leģendāriem varoņiem un stāstiem, un pie tās šūpuļa pulcējās prāti, kas radīja supervaroņu trio: Supermenu, Betmenu un Brīnumsievieti. Paralēli uzņēmuma izdzīvošanai un atdzimšanai “DC” risina jautājumus, kas saistīti ar supervaroņu palīgu radīšanu, vecāku bažām Otrā pasaules kara rezultātā, kā arī korporatīvām izmaiņām, kuras vada vēlme uzturēt uzņēmuma aktualitāti sabiedrībā.

Otrā seriāla epizode stāsta par to, kā laikā, kad komiksu pārdošanas apjoms sarūk, drosmīgs solis pārveido visu “DC” pasauli, uzņēmumam paralēli nolemjot arī uzņemties jaunas Supermena filmas veidošanu. Kamēr sāncenši sāk pievērsties aktuālajām sociālajām problēmām, apņēmīgais “DC” savu pasauli papildina ar melnādainu supervaroni un tirgū ievieš jaunu zīmolu “Vertigo Comics”, cerot, ka tiks radītas komiksu grāmatas pieaugušajiem, kas kļūs par paliekošu mākslas formu.

Seriāla trešajā epizodē skatītāji iepazīstas ar mākslinieku grupu, kura izveido uzņēmumu “Milestone Media” ar mērķi radīt varoņus, kuri ir minoritātes sabiedrībā, un stāstus, kas dzimuši no pašu mākslinieku pieredzes. Pēc vairāk nekā 80 gadus ilgas pastāvēšanas “DC” pārstāvji ar cerību raugās nākotnē un supervaroņu pasaulē, kurā vienlīdzīgi būs visi.

Dokumentālajā seriālā skatāmi fragmenti no vairāk nekā 60 jaunām un arhīva intervijām ar industrijas profesionāļiem, ieskaitot Melisu Benoisti (Melissa Benoist), Gregu Berlanti (Greg Berlanti), Timu Bērtonu (Tim Burton), Maiku Karlinu (Mike Carlin), Lindu Kārteri (Lynda Carter), Henriju Kavillu (Henry Cavill), Keiliju Kuoko (Kaley Cuoco), Galu Gadotu (Gal Gadot), Džeimsu Gunu (James Gunn), Patrīciju Dženkinsu (Patty Jenkins), Dveinu Džonsonu (Dwayne Johnson), Maiklu Kītonu (Michael Keaton), Regīnu Kingu (Regina King), Zoju Kravicu (Zoë Kravitz), Džimu Lī (Jim Lee), Zahariju Levi (Zachary Levi), Deimonu Lindelofu (Damon Lindelof), Tomasu Mankevicu (Tom Mankiewicz), Džeisonu Mamoa (Jason Momoa), Kristoferu Nolanu (Christopher Nolan), Robertu Patinsonu (Robert Pattinson), Kristoferu Rīvu (Christopher Reeve), Džonu Ridliju (John Ridley), Margotu Robiju (Margot Robbie), Brūsu Timmu (Bruce Timm), Maiklu E. Uslanu (Michael E. Uslan) un Marku Veidu (Mark Waid) un citiem.

“Superspējas: “DC” Stāsts” producents ir “Warner Bros. Unscripted Television” sadarbībā ar “Warner Horizon”, “DC”, “Berlanti Productions” un “Iwerks&Co”. Dokumentālā seriāla izpildproducenti ir režisore Leslija Iverksa (Leslie Iwerks), Gregs Berlanti (Greg Berlanti), Sāra Šehtere (Sarah Schechter), Deivids Madens (David Madden), Džims Lī (Jim Lee) un Dags Prinzivalli (Doug Prinzivalli) kopā ar līdzproducentiem Marku Katalenu (Mark Catalena), Reičelu Džerahianu (Rachael Jerahian), Džonatanu Gabaju (Jonathan Gabay) un Ādamu Šlagmanu (Adam Schlagman). Seriālu kopīgi veido L.Iverksa un G.Katalena.

Par “Warner Bros. Discovery”

Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) ir vadošais globālais mediju un izklaides uzņēmums, kas rada un izplata pasaulē visdiferencētāko un pilnīgāko satura un zīmolu portfeli televīzijā, filmās un straumēšanas platformās. Warner

Bros. Discovery, kas ir pieejams vairāk nekā 220 valstīs un teritorijās, un 50 valodās, iedvesmo, informē un izklaidē auditoriju visā pasaulē, izmantojot savus ikoniskos zīmolus un produktus, tostarp Discovery Channel, discovery+, CNN, DC, Eurosport, HBO, HGTV, Food Network, OWN, Investigation Discovery, TLC, Magnolia Network, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, Max, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, Warner Bros. Film Group, Warner Bros. Television Group, Warner Bros. Games, New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies, Discovery en Español, Hogar de HGTV un citi.

Par HBO

HBO® ir viens no cienījamākajiem un inovatīvākajiem izklaides zīmoliem pasaulē, piedāvājot leģendāru, apbalvojumiem bagātu saturu gan HBO lineārajos kanālos, gan patērētājiem pieejamā straumēšana platformā "Max", kas sāka savu darbību ASV, 2023.gada 23.maijā. Esot daļa no "Warner Bros. Discovery", HBO piedāvā plašu satura klāstu, kas ietver skatītāju nesen iemīļotus hitus kā "The Last of Us", "House of the Dragon", "The White Lotus", "Euphoria", "Barry", "Succession" un jau leģendārus seriālus, tostarp "Game of Thrones", "The Sopranos", "Sex and the City", "Band of Brothers" un  "The Wire".

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu