Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Straumētākajā topā notiek “milžu cīņas”

Foto: Ritvars Stankevičs

“Zelta Mikrofons” sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā iknedēļas topu “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”. Šī gada 35. nedēļas topā līderi savas pozīcijas ir nostiprinājuši un atbild, kā tas viņiem ir izdevies!

Latviešu singlu topa trijniekā visas ir “Singapūras Satīna” dziesmas: “Degviela” ir pirmajā vietā, tai seko “Labvakar”, kas tapusi sadarbībā ar producentu Ricky Done Did It!, bet trijnieku noslēdz “Uz seen” - sadarbība ar “A-Eiropa”.

“Esam priecīgi, ka jau otro nedēļu pēc kārtas esam ieņēmuši visu Top 3 straumētāko pašmāju dziesmu kategorijā. Pagājušajā nedēļā nosvinējām albuma "Stonks" pārkāpšanu 10 miljonu straumējumu slieksnim. Šobrīd pēc Spotify datiem esam stabili trešā straumētākā grupa valstī, un pavisam drīz varētu būt gaidāma sīva cīņa ar “Bermudu Divstūri” par otro vietu.

Taču cipari nav galvenais – aiz tiem stāv cilvēciskā saikne ar klausītāju.

Mūsu prikolus novērtē kupls cilvēku skaits, kas atgādina, ka neesam vieni šajā izaicinājumiem pilnajā pasaulē, “ saka “Singapūras Satīns”.

Foto: publicitātes

Latviešu albumu topa virsotnē ir “Fianchetto”, kas ir repera Wiesuļa un producenta sangvn kopdarbs. Viņiem seko divi Msencis un Grandmasters Neons albumi: “goda vards cetri” ir otrajā vietā, “Godavārd5” ir trešais.

Foto: publicitātes

Kombinētā singlu topā pirmajā vietā joprojām ir Doja Cat ar dziesmu “Paint The Town Red”. Interesanti, ka dziesmā izmantots souldziedātājas Dionnes Varvikas klasikas “Walk on By" sempls. 82 gadus vecā Varvika paudusi prieku, ka mūsdienu jaunatne novērtē šādus “veco ļaužu labos gabalus”. Šī dziesma viņai atnesa Grammy nomināciju un vēlāk arī vietu Grammy slavas zālē. Kombinētajā singlu topā otrā ir dīdžeja Pegija Lū ar “(It Goes Like) Nanana - Edit” , bet trešajā vietā reperis Gunna ar “fukumean”. No latviešiem ar dziesmām astotajā un desmitajā vietā ir “Singapūras Satīns”.

Foto: publicitātes

Kombinētajā albumu topā līderis joprojām ir Trevisa Skota “Utopia”, kam seko Metro Boomin ar “HEROES & VILLAINS”, un trešajā vietā ir Wiesulis, sangvn albums “Fianchetto”. Vēl no latviešiem ar diviem albumiem ceturtajā un astotajā vietā atrodami MSencis un Gradmasters Neons. Savukārt Kanjē Vesta albums “Gradulation”, kas šonedēļ atrodas sestajā vietā, ir izdots 2007. gadā un joprojām saglabā aktualitāti.

“Esmu ļoti priecīgs par "Fianchetto" un "Goda Vārds" projektu veiksmēm. Fakts, ka divi latviešu mūzikas albumi, kuri ir izdoti jau laiku atpakaļ, bez īpašām promo kampaņām un lielu leiblu atbalsta, ieņem trešo un ceturto vietu kopējā straumētāko albumu topā Latvijā - tas, manuprāt, ir pozitīvi.

Prieks, ka klausītāji spēj novērtēt pašmāju mākslinieku radīto.

Es gribētu teikt, ka tā ir izcila norāde par turpmākām mūzikas tendencēm- latviešu hiphops (gandrīz) ir, un noteikti būs tur, kur tas ir pelnījis būt. Viss ir pašu rokās!” saka Wiesulis.

Foto: publicitātes

Septembrī albumu relīzes gaidām no tādām starptautiskām superzvaigznēm kā Olīvija Rodrigo, Dreiks, Doja Cat, Džeimss Bleiks, Kid Cudi, Polo G un grupas “Animal Collective”.

Nepalaid garām!

Uz augšu