Drū Berimora iekūlusies ķezā: pēc apsūdzībām streiklaušanā viņa zaudē balvu ceremonijas vadītājas amatu

CopyDraugiem X Whatsapp
Drū Berimora
Drū Berimora Foto: AP/Scanpix

ASV Nacionālās Grāmatu balvu ceremonijas rīkotāji paziņojuši, ka atteikušies no ieceres par ceremonijas vadītāju aicināt aktrisi un sarunu šova vadītāju Drū Berimoru, šo lēmumu izziņojot pēc tam, kad Berimora bija apsūdzēta Holivudas streika noteikumu pārkāpšanā.

Tiesa gan, pati Berimora vēl šonedēļ uzstāja, ka viņas sarunu šova atgriešanās ēterā atbilst streika noteikumiem.

Vienlaikus šova scenāristi pēc tam, kad pārraides filmēšana bija atsākta, bija redzami piketētāju vidū pie Ņujorkas studijas.

Tagad Nacionālās Grāmatu balvu ceremonijas rīkotāji paziņojuši, ka atsauc uzaicinājumu Berimorai vadīt piektdien plānoto ceremoniju.

"Nacionālās Grāmatu balvu ceremonija ir vakars, kas veltīts tam, lai godinātu literatūras spēku un rakstnieku nenovērtējamo ieguldījumu mūsu kultūrā," teikts paziņojumā.

"Ņemot vērā paziņojumu par Drū Berimoras šova veidošanas atsākšanu, Nacionālais Grāmatu fonds atsauc ielūgumu Berimoras kundzei vadīt 74. Nacionālo Grāmatu balvu ceremoniju [Ņujorkā]," pavēstīja rīkotāji.

Nacionālā Grāmatu fonda vadītāji iepriekš cildinājuši Berimoru par literatūras tēmu atspoguļošanu pārraidē.

Raidsabiedrība CBS iepriekš apliecināja, ka Berimoras šova tapšanā nebūs scenāristu ieguldījuma, uz ko attiecas Amerikas Scenāristu ģildes (WGA) streika prasības.

Arī Berimora var vadīt savu pārraidi, jo viņa to veic nevis kā aktrise, bet televīzijas raidījumu vadītāja, un uz šo viņas profesionālo ampluā neattiecas aktieru streika nosacījumi, vēstīja izdevums "Variety".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu