No kultūras pasākumiem līdz pasaules čempionātam skriešanā: pasākumu ceļvedis nedēļai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad septembris mūs lutina ar īpaši jauku laiku, tāpēc nesēdi mājās, bet steidz baudīt kultūru un izklaidi! Lūk, pasākumu ceļvedis šai nedēļai!

25. septembris

No 21. līdz 29. septembrim "Splendid palace" norisinās festivāls “Baltijas pērle”. 25. septembrī notiks četri filmu seansi – Lielajā zālē 18.30 “Bezgalīgā mīlestība”, 20.30 “Karaļa favorīte. Žanna Dibarī”, bet Mazajā zālē 18.15. “Aizmirsto senču ēnas”, kuras ievadvārdus teiks Aiks Karapetjans, un 20.45 “Bonāra kailā mūza”.

26. septembris

Līdz pat 8. oktobrim Vidzemes tirgū norisinās 14. ikgadējais laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit".

Savukārt tieši 26. septembrī plkst. 12.00 festivālā īpaši gaidīti seniori, kad notiks "Atmiņu tirgus". Pasākuma laikā nesteidzīgi būs iespējams aplūkot izstādi, uzdot jautājumus un iedziļināties laikmetīgās mākslas norisēs Latvijā un pasaulē un pēc tam kopīgi pārrunāt redzēto.

27. septembris

27. septembrī plkst. 16.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) telpā "Retumu pasaule" (5. stāvā) notiks Prāgas Kārļa universitātes Filozofijas fakultātes Austrumeiropas studiju institūta Baltistikas nodaļas vadītāja Ph. D. Pāvela Štolla lekcija "Hernhūtiešu kustība latviešu un čehu kultūras krustpunktos". Dalība bez maksas.

Savukārt plkst. 18.00 LNB Meditācijas telpā (4. stāvā) notiks Gunas Bergas vadīta nodarbība "Alķīmija. Senie mīti un pasakas mūsdienu cilvēka dvēseles pašizziņai". 

28. septembris

Ceturtdien, 28. septembrī, plkst. 18.00 Latvijas Nacionālā bibliotēkā tiks atklāta izstāde “Komponista Raimonda Paula daiļrade skaņuplatēs un fotogrāfijās”.

Pasākumā piedalīsies izstādes veidotāji, Liepājas mūzikas telpas “Vinilkoks” saimnieks un skaņuplašu entuziasts, kolekcionārs Raitis Pavlovičs, fotogrāfs Aigars Hibneris un producents Valdis Skujiņš.

Savukārt plkst. 20.00 kultūrtelpā “Tu jau zini kur” notiks dziedātāja Krisa Noa (Chris Noah) solokoncerts. Koncertprogrammā būs dzirdami mūziķa populārākie skaņdarbi (Sunboy, Only yours, Spark, Fall Through), gan melodijas, kas radio stacijās izskanējušas mazāk, bet ir tuvas paša mūziķa sirdij. 

29. septembris

No 29. septembra līdz 1. oktobrim Liepājā notiks Liepājas mākslas forums. “Visi putni skaisti dzied” ir ne tikai pazīstamas latviešu tautasdziesmas vārsma, ne tikai Kristas Burānes veidotā īpašā muzikālā priekšnesuma nosaukums, bet arī šī gada festivāla vienojošais moto.

Savukārt plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā līdzās mākslinieka Marka Rotko oriģinālu ekspozīcijai tiks atklāta krājuma izstāde “Nr. 2 [Bez nosaukuma]”.

“Nr. 2 [Bez nosaukuma]” ir otrā pastāvīgā, Rotko muzeja krājuma kolekcijās balstītā ekspozīcija, kas tiek rādīta mākslas un kultūras institūcijā tai tik nozīmīgā laikā. Nosaukuma maiņa un valsts akreditēta muzeja statusa iegūšana apliecina Daugavpils Marka Rotko mākslas centra līdzšinējās sekmīgās darbības tālāku attīstību. Desmit gados uzkrātā pieredze, lokāli un starptautiski izvērstais sadarbības tīklojums un apjomīga, dažādos mākslas medijos balstīta mākslas krājuma izveide ir drošs pamats jaunam, daudzveidīgās sadarbības formās sakņotam izaugsmes posmam.

30. septembris

Sestdien, 30. septembrī, no plkst. 10.00 līdz 21.00 Vagonu zālē notiks mūzikas un vinila plašu kultūras svētki Latvijas Vinila diena. Jau no paša rīta ikviens ir aicināts uz vinila plašu tirdziņu. No pl.11:00 darbosies īpašs “vinila radio”, kur DJ Raimonds Mežaks aicinās viesus atskaņot un pastāstīt par interesaniteim ierakstiem vinilā, aktualitātēm mūzikā utml. Pl.14:00 DJ Deniss Funk (Funcoolio) vinila dīdžejsets Pl. 16:00 Grupas VECĀS MĀJAS jaunās skaņuplates atvēršanas koncerts, pēc kuras notiks tikšanās ar grupu, autogrāfu sesija un afterparty Nurme Brewery & Taproom turpat 1.stāvā.

Foto: melomāna sapnis "Maskačkā": Jersikas ielas vinila diena 2019

Savukārt Kalnciema kvartālā no plkst. 10.00 līdz 16.00 notiks asas, spraigas un garšām piesātinātas Miķeļdienas svinības. Visas dienas garumā notiks čili un Miķeļdienas tirgus, bet plkst. 13.00 "Burka & Ledus" aicinās apmeklētājus sacensties savā asuma izturībā, piedaloties čili ēšanas sacensībās kopā ar aktieri Kristianu Kareļinu.

Tāpat 30. septembrī notiks Baltijas lielākā avangarda mūzikas festivāla “Skaņu mežs” atklāšanas pasākums. Atklāšanas koncerts un izstāde notiks pasākumu telpā “Tu jau zini kur”, un tajā uzstāsies avangarda mūziķi no Lielbritānijas, Izraēlas, Meksikas, Vācijas, Dānijas, Igaunijas un Latvijas. Atklāšanas vakars sāksies 18:00, un to varēs apmeklēt festivāla biļešu īpašnieki.

Foto: ieskats aizvadīto gadu "Skaņu mežā"

1. oktobris

30. septembrī un 1. oktobrī Rīgā norisināsies Pasaules čempionāts skriešanā. Čempionātā tiks kronēti trīs pasaules čempioni – 21 km, 5 km un jūdzes distancēs. Masu startam šajās distancēs reģistrēties var ikviens aktīvās atpūtas cienītājs, izvēloties vienu vai pat visas trīs distances, lai tās veiktu, skrienot vienā trasē ar pasaules ātrākajiem skrējējiem.

Savukārt laisku brīvdienu baudītāji aicināti 1. oktobrī apmeklēt Āgenskalna tirgu, kur norisināsies Kafijas diena.

Raksts tapis sadarbībā ar "Super Alko".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu