50 Cent koncerts, Riga IFF un daudz kas cits: pasākumu ceļvedis nedēļai

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Getty Images via AFP / Scanpix

Oktobris ir kultūras un mākslas mēnesis, tāpēc turpinām informēt par aktuālākajiem notikumiem un pasākumiem, kur būt! Lūk, pasākumu ceļvedis jaunajai nedēļai!

9. oktobris

9. un 10. oktobrī Kokaru zālē Mežaparka Lielajā estrādē notiek radošo nozaru forums "Kultūra. Industrija. Tehnoloģija". Tajā centrālā tēma būs "Mūsdienu kultūras un tehnoloģiju sinerģija - kā neapmaldīties ceļā uz labu rezultātu", bet tā galvenais viesis būs zviedru izcelsmes skatuves un gaismu dizaineris Tobiass Rīlanders.

9. oktobrī, plkst. 15.00, atzīmējot 35 gadus kopš Latvijas Tautas frontes dibināšanas un tās pirmā kongresa, pie Benjamiņu nama svinīgā pasākumā atklāj Latvijas Tautas frontei veltītu piemiņas plāksni.

Vakarā, plkst. 20.00 "Arēna Rīga" notiks amerikāņu repera 50 Cent koncerts.

Savukārt Liepājā visas nedēļas garumā, sākot no 9. oktobra, norisinās Liepājas restorānu nedēļa.

10. oktobris

Tie, kas nepaguva iegūt biļetes uz amerikāņu repera 50 Cent koncertu 9. oktobrī, to var apmeklēt 10. oktobra vakarā. 

11. oktobris

11. oktobrī, plkst. 20.00, "Batushka" no Polijas un Krievijas pagānmetāla grupa "Arkona" apvienos spēkus unikālā koncertā, lai izkliedētu oktobra vakara drūmās noskaņas! Pasākums notiks klubā "Melnā piektdiena". 

12. oktobris

12. oktobrī Ķekavas novadpētniecības muzejā tiek atklāta izstāde "Mana rīta kafija...".

Tāpat 12. un 13. oktobrī Rīgā norisinās lielākais viesmīlības nozarei veltītais pasākums "New Baltic Hospitality Forum", kas vienuviet pulcē nozares profesionāļus no dažādām pasaules valstīm.

No 12. līdz 22. oktobrim norisinās Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF).

Atzīmējot festivāla desmitgadi, RIGA IFF skatītājiem piedāvās starptautiski atzītus, izmeklētus pilnmetrāžas un īsmetrāžas kino darbus, kas izgaismo aktuālās kino tendences un būtiskākos laikmetīgā kino autorus.

Profesionālu vietējo un ārvalstu kuratoru komandas veidotā programma tiks izrādīta 11 dienu garumā kinoteātros “Splendid Palace” un “Forum Cinemas” Rīgā un daļa programmas filmu būs skatāma arī tiešsaistē visā Latvijā. Paralēli noritēs arī pasākumu programma nozares profesionāļiem, kā arī publisku pasākumu kopums plašākai sabiedrībai.

Foto: 2022. gada Rīgas Starptautiskā kino festivāla (RIGA IFF) atklāšana

Bet vakarā, plkst. 19.00, "Tu jau zini Kur" notiks amerikāņu eksperimentālās rokgrupas "Xiu Xiu" koncerts.

13. oktobris

Piektdien, 13. oktobrī, Spilves lidostā norisināsies elektroniskās mūzikas rave pasākums "DEBOSCH Express Yourself". Tajā uzstāsies Anika Kunst (Symbolism, ES), Ksenia Kamikaza, aurora222, Kishkis un Waxid.

Bet Vagonu hallē notiks labdarības un informētības koncerts "Klāt_būtne". Oktobris ir informētības par Dauna sindromu mēnesis. Latvijā ir gandrīz 1300 cilvēku ar Dauna sindromu un, lai vairotu viņu labklājību, pirms diviem gadiem dibināta biedrība "Dauna sindroms Latvija". Pa šo laiku īstenots gana daudz, taču katram jaunam projektam un idejai vajadzīgs ne vien darītājs, bet arī līdzekļi. Koncertā uzstāsies Katrīna Dimanta, "P.S.PMS" un "Apēdājs".   Ieeja: no plkst. 18.00 par ziedojumu biedrības turpmākajam darbam.

14. oktobris

Sestdien, 14. oktobrī, plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartālā norisināsies vērienīgs pašmāju modes zīmolu saiets – ikgadējais "Aukstās modes tirgus"! Vairāki desmiti dažādi modes zīmoli piedāvās savus apģērbu, apavu un aksesuāru kliedzienus gada aukstajiem un lietainajiem mēnešiem par karstām cenām.

Savukārt plkst. 12.15 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks pasaules diktāts latviešu valodā. Šī būs jau devītā diktāta norises reize, un šogad tekstu diktātam radījis rakstnieks Māris Bērziņš, savukārt Rīgā – Gaismas pilī – to diktēs Latvijas Nacionālā teātra aktrise Agnese Budovska. 

Plkst. 19.00 "Arēnā Rīga" notiks Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas "Lāčplēsis" jaunais iestudējums, atzīmējot Andreja Pumpura eposa "Lāčplēsis" 135. gadadienu, kā arī rokoperas 35. gadskārtu. Lāčplēša lomā sevi izcili pierāda dziedātājs Atis Zviedris, Laimdotu atveido Beāte Zviedre, savukārt Kangara tēlā iejūtas Marts Kristians Kalniņš. Tieši šīs trijotnes savstarpējās attiecības ir jaunā rokoperas uzveduma centrā.

15. oktobris 

Svētdien, plkst. 11.00 ar talku pie Juglas Strazdupītes, Latvijas Dabas fonds sāk šī rudens pilsētas pļavu talkas, kuru laikā Rīgā tiek ierīkotas astoņas jaunas savvaļas augu saliņas.

15. oktobris ir pēdēja diena, kad Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā ir iespējams apskatīt izstādi “Tikai neraudi! Feministiskie skatījumi Latvijas mākslā: 1965–2023”.

Tāpat 15. oktobrī pēdējo reizi skatāma simpozija “KUR” izstāde Rīgas Porcelāna muzeja radošajā darbnīcā.

Raksts tapis sadarbībā ar "Super Alko".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu