Detlef koncerts un Eiropas lielākās humpalu medības: pasākumu ceļvedis nedēļai

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Klāt jauna nedēļa un pasākumi tikai uzņem apgriezienus. Šonedēļ gaidāma plaša koncertu programma, kā arī netrūkst pasākumu, ko baudīt ārpus telpām. Lūk, šīs nedēļas pasākumu ceļvedis!

16. oktobris

Visas nedēļas garumā, līdz pat 22. oktobrim, norisinās Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF). Atzīmējot festivāla desmitgadi, RIGA IFF skatītājiem piedāvās šī gada nozīmīgākos kino darbus un prestižākajos kino festivālos godalgotas filmas, kas izgaismo aktuālās kino tendences un būtiskākos laikmetīgā kino autorus. Profesionālu vietējo un ārvalstu kuratoru komandas veidotā programma tiks izrādīta 11 dienu garumā kinoteātros “Splendid Palace” un “Forum Cinemas” Rīgā; daļa RIGA IFF filmu būs skatāma arī tiešsaistē visā Latvijas teritorijā.

Foto: Riga IFF atklāšana

17. oktobris

Sporta cienītājiem - 17. oktobrī, plkst. 19.00, "Arēnā Rīga" notiks FIBA Čempionu līgas spēle basketbolā starp "VEF Rīga" un Turvijas "Darussafaka Lassa".

18. oktobris

Trešdien, 18. oktobrī, norisināsies Vidzemes tirgus dzimšanas dienas svinības. Ierašanās no plkst. 17.00 un bez groziņiem, jo visa vakara garumā darbosies vietējo zemnieku un mājražotāju tirdziņš, kurā būs iespējams iegādāties dažnedažādus gardumus.

Vakara gaitā paredzētas arī dažādas aktivitātes:

  • 16.30 un 18.00 ekskursijas gida pavadībā
  • 17.00-21.00 - iespēja individuāli izstaigāt šī rudens instagramīgāko spotiņu Rīgas centrā - Vidzemes tirgus Piena paviljonu
  • kopīga mākslas darba radīšana visa vakara garumā ar mākslinieci Aneti Lesīti
  • 19.00 - Melisas Kaškuras akustiskais koncerts u.c.

Savukārt koncertzālē "Palladium" notiks grupas “Bez PVN” dziesmu albuma “PARALELI HOROZONTI” prezentācijas svētki. Pasākumā grupa apvienos sava jaunākā ieraksta prezentāciju ar dziesmu dažāda veida interpretācijām. Koncertā uzstāsies arī citi viesi un “Bez PVN” draugi - “Latgalīšu reps”, Diona Liepiņa, Valters Pūce.

19. oktobris

19. oktobrī, plkst. 10.30, Saeimas Balsošanas zālē notiks izstādes "Dzīvība ir vērtība!" atklāšanas pasākums.

Savukārt vakarā koncertzālē "Palladium" pirmo reizi Baltijā uzstāsies jaunais, talantīgais mākslinieks Grandson jeb īstajā vārdā Džordans Edvards Bendžamins. Savā daiļradē Grandson apvieno blūza un hārdroka ģitāras smeldzi, hiphopa ietekmētus bītus, elektroniskās mūzikas producēšanu ar dziesmu tekstiem, kas iedziļinās atkarībās, garīgās veselības problēmās un ikdienas dzīves problemātikā.

Grandson
Grandson Foto: publicitātes

20. oktobris

Piektdien, 20. oktobrī, Rīgas Zooloģiskajā dārzā tiks noskaidrots šā gada raženākais Latvijas ķirbis. Līdz šim čempionāta vēsturē Latvijā smagākais ķirbis ir svēris 574 kg un šo rekordista titulu 2018. gadā ieguva Luīzas Neimanes Kuldīgas novadā izaudzētais ķirbis.

Tāpat 20. un 21. oktobrī notiks Eiropā lielākais "vintage" apģērbu tirgošanās pasākums "Vinokilo". Pasākums norisinās "Fantadromā" Gustava Zemgala gat. 74a, Rīgā. 

Savukārt Durbē 20. un 21. oktobrī jau divpadsmito reizi norisināsies mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls "Zemlika"

Savukārt visu nedēļas nogali - līdz pat 22. oktobrim - Redanā norisināsies Karostas Gaismas festivāls

21. oktobris

Lai atzīmētu 35 gadus kopš vēsturiskā Radošo savienību plēnuma un reflektētu par šodienas radošo savienību un radošo personu lomu, Latvijas Radošo savienību padome sadarbībā ar kolēģiem no Lietuvas un Igaunijas tiek organizē konference un darbnīca "Mākslinieku un radošo personu nodarbinātība un statuss". Tā notiks 21. oktobrī, plkst. 10.00, Torņa ielā 11.

21. oktobrī Kalnciema kvartāls kopā ar "BioLoģiski" aicina uz Bioloģisko zemnieku tirgu! Tirgū būs iespējams satikt vairākus bioloģiski sertificētus zemniekus un iegādāties viņu produkciju, nogaršot bioloģiskās garšas meistarklasē kopā ar pavāru Dāvi Ludzenieku, kā arī piedalīties atklātā sarunā par tēmu “Vai BIO ir izaicinājums?”. 

Bet vakarā koncertzālē "Palladium" notiks dziedātāja Detlef koncerts, par godu singla “Četras sienas” 20 gadu jubilejai. Detlef debijas albums “Tu izliecies par sevi” iznāca 2004. gadā. Pirmais singls “Četras sienas” nokļuva radio SWH topa pirmajā vietā un vēl pēc piecām nedēļām atradās turpat. Pirmajam hitam sekoja tikpat veiksmīgie “Stils nevainīgs”, “Blind Actor” un “The Time Has Come”. Koncertā būs dzirdami pirmā albuma hiti, kā arī dziesmas no "Detlef Zoo" albuma “Skapī”.

Detlef Zoo
Detlef Zoo

22. oktobris

Gan 21., gan 22. oktobrī Mežaparkā notiks Pastaigu tirgus, kur ļaudis aicināti baudīt Latvijas labumus, kurus čaklie un prasmīgie Latvijas dizaineri un amatnieki veidojuši, lai atkal pēc nelielas pauzes tiktos krītošām, krāsainām lapām piepildītajā Mežaparkā.

Iepriecini sevi un tuviniekus ar skaistu apģērbu, somām, rotām, mājlietām, traukiem, kafiju un gardumiem, kurus baudīt uz vietas un vest ciemos, aicina pasākuma rīkotāji.

Raksts tapis sadarbībā ar "Super Alko".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu