Rīgas modes nedēļa un Halovīna ballītes: pasākumu ceļvedis nedēļai

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Klāt oktobra pēdējā nedēļa, kurā nebūt netrūkst pasākumu. Bērniem - rudens brīvlaiks un ar Halovīnu saistīti pasākumi, pieaugušajiem - iespēja izbaudīt modi un kultūru! Lūk, šīs nedēļas pasākumu ceļvedis!

23. oktobris

Līdz pat trešdienai norisinās Rīgas modes nedēļa. Pirmdien, 23. oktobrī, "Zunda Towers" Raņķa dambī 30 notiks trīs modes skates:

  • 19.00 - Dans Krumpāns (Latvija)
  • 20.00 - Marina Fedan (Vācija)
  • 21.00 - Agne Kuzmickaite (Lietuva)

Foto: Rīgas modes nedēļa 2022

Savukārt bērni vecumā no 7 līdz 13 gadiem VEF Kultūras pils Multimediju jaunrades studijā varēs apgūt filmēšanu un video montāžu, fotografēšanu un attēlu datorapstrādi, mūzikas veidošanu ar datoru. Īpašais piedāvājums – "Halovīna" atklātnes vai video uzrunas izgatavošana. Pasākumi notiek visas nedēļas garumā:

  • 23.10., plkst. 16.00 - 19.00;
  • 25.10., plkst. 16.00 - 19.00;
  • 26.10., plkst. 16.00 - 19.00;
  • 27.10., plkst. 16.00 - 19.00.

Baleta cienītājiem - 23. oktobrī plkst. 19.00 Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē ar izrādi izrāde "Correr o Fado" viesosies modernā baleta kompānija "Quorum Ballet" (Portugāle). "Fado ir visreprezentatīvākais Portugāles tradicionālās kultūras izpausmes veids. Ar kustību, skaņu, sajūtu un sajūtu daudzveidību dejotāji mums nodod savu mākslu un skaistumu, ko uztver un sajūt mūsu sirds. Apvienojot fado ar mūsdienu deju, "Correr o Fado" lauž tradicionālo veidu, kā redzēt, dzirdēt un sajust fado,"par izrādi saka mākslinieki. 

24. oktobris

24. oktobrī, plkst. 19.00, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde" Rīgas kamerkoris "Ave Sol" atklās pirms-jubilejas koncertsezonu ar koncertu "Tev paredzēta saule. Rudenīga." Koncertā izskanēs latviešu kormūzikas pērles, Rīgas kamerkora “Ave Sol” zelta repertuārs un muzikālie šedevri, kurus kamerkoris izpilda jau no tā pastāvēšanas pirmsākumiem.

Bet "Arēnā Rīga" uzstāsies pasaules mērogā atzītais vokālais kvartets "Il Divo". Talantīgie un pieredzējušie vokālisti, augstvērtīgā un profesionālā manierē, izpildīs sev raksturīgo un unikālo repertuāru, klasiskās mūzikas skanējumā izpildot Džoša Grobana, Tonijas Brekstonas un Frenka Sinatras populāros hitus kopā ar orķestri, kā arī dziedot operu ārijas un citus klasiskās mūzikas skaņdarbus popmūzikas stilā. 

25. oktobris

No 25. līdz 29. oktobrim Latvijas Nacionālais dabas muzejs aicina uz gadskārtējo rudens ražas izstādi "Ķirbjaugi un paprika 2023", kas tapusi sadarbībā ar Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu klubu "Tomāts". Izstādes apmeklētāji varēs gūt ieskatu daudzveidīgajā ķirbjaugu un paprikas pasaulē, iepazīt selekcijas jaunumus, kā arī uzzināt par dažādām garšas un ārstnieciskajām īpašībām.

Foto: izstāde "Ķirbis jūsu veselībai 2016" Latvijas Dabas muzejā

Bet vakarā, plkst. 22.30, "A’Drop Bar" notiks Rīgas modes nedēļas noslēguma ballīte.

26. oktobris

Rīgas Latviešu biedrība (RLB) šoruden atzīmē divas jubilejas. Senākajai latviešu organizācijai Latvijā – Rīgas Latviešu biedrībai – 155, savukārt Latviešu teātra tēvam Ādolfam Alunānam 175! Svinot un pieminot abus notikumus, RLB un Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris aicina uz teātra vakaru “Kāds vārds par teāteri” 26. oktobrī plkst. 19.00 RLB Zelta zālē.

27. oktobris

27. oktobrī pirmo reizi Baltijas valstīs Mežaparka teritorijā tiks atvērts “Gaismas dārzs”, kur atradīsies multimediju izstāde "Sniegbaltīte". "Gaismas dārzs" ir starptautiskais brīvdabas projekts, kuru veido apgaismotas skulptūras un ekspozīcijas, skaņu iekārtas un gaismas projekcijas. Izrādes katru gadu notiek vairākās Eiropas galvaspilsētās. Šogad pasaku ekspozīcijas savas durvis vērs vaļā apmeklētājiem arī Budapeštā, Belgradā un Bukarestē. Izstāde darbosies katru dienu četru mēnešu garumā, ieskaitot brīvdienas un svētku dienas.

Savukārt pašmāju mūzikas cienītāji aicināti apmeklēt dziedātājas Aminatas koncertu koncertzālē "Palladium". Dziedātāja nule laidusi klajā albumu "Savvaļas pusē". 

“Šobrīd ļoti aktīvi rit koncerta gatavošanās darbi - mēģinājumi, kostīmu pielaikošana, ieraksti. Ar katru nākamo solo koncertu sev uzstādu augstāku profesionālo latiņu, vēlos, lai tas ir krāšņāks, pārsteidzošāks, nekā iepriekšējie. Varu apsolīt skatītājiem, ka pārsteigumi būs un mēs ar komandu parūpēsimies par neaizmirstamu vakaru,” saka Aminata.

Bet elektroniskās mūzikas cienītājus piektdienas vakarā sola pārsteigt vācu apvienība "Moderat". Jaunā albuma "More D4TA" popularizēšanas koncerttūrē grupa uzstāsies "Hanzas peronā". Pirms grupas "Moderat" uzstāsies māksliniece "Monikaze" no Lietuvas.

28. oktobris

28. oktobrī plkst. 18.00 Koncertzālē "Ave Sol" kopīgu mirkli mūzikā radīs Rīgas vokālā džeza grupa “Assembly singers”, dziedātājs, obojas spēles meistars Daumants Kalniņš un instrumentālā grupa Madara Kalniņa vadībā.

Bet stāvizrāžu baudītāji aicināti apmeklēt komiķa Jāņa Kreičmaņa jaunāko komēdijas izrādi “Pirmās ūsas” koncertzālē "Palladium". 

Jānis ar stand-up komēdiju nodarbojas kopš 2016. gada un ir "Comedy Latvia" sastāvā sešus gadus. Jānis ir ieguvis komēdijas gada balvas "Comedy Latvia Gada komiķis 2022" un "Comedy Latvia Gada joks 2023".

Pirmās ūsas - visi zēni atceras šo notikumu vidusskolas sākumā, taču Jānim pirmās ūsas izauga, pārkāpjot 30 gadu slieksni. Izrādē Jānis stāstīs par mēģinājumiem piekopt veselīgu dzīvesveidu, neiecietību pret tehnoloģijām, frāzi “manos laikos” un centieniem glābt omes. Kamēr citi nevar izlemt starp ģimenes pieaugumu vai suni, Jānis nevar saprast, kādā krāsa pirkt jauno skūteri.

Tuvojoties Halovīnam, Zentenes pils un Zentenes kultūras un Sēmes tautas nams aicina uz ģimenei draudzīgu spoku vakaru 28. oktobrī Zentenes pilī. Kopīgiem spēkiem modināsim pils spokus - “Zaļo dāmu” un “Marijas tanti” pēc 14 gadu ilgas snaudas. Dosimies pa spoku taku bailīgajā pils pagrabā, kā arī izpētīsim pils leģendas un stāstus. Tāpat būs iespēja dažādās darbnīcās gatavot maskas sev un dekorācijas pils izrotāšanai rudens spocīgajiem vakariem. Droši ierodies tērpā un paķer līdzi lukturīti! 

Arī Salaspils Nacionālais botāniskais dārzs aicina uz Spoku nakti gan 27., gan 28. oktobrī. 

  • 18:00 - 20:00 ķirbju grebšanas darbnīca un izstāde;
  • 19:00 - 22:00 Spoku nakts taka ar uzdevumiem un spocīgām pieturvietām

Pieejams būs arī baiso našķu tirdziņš, par ko parūpēsies Salaspils un citu Pierīgas novadu mājražotāji.

29. oktobris

Svētdien, 29. oktobrī, "Arēnā Rīga" notiks Basketbola ballīte. Plkst. 16:00 “Rīgas Zeļļi” uzņems desmitkārtējo Latvijas čempioni BK “Ventspils”, bet plkst. 19:00 pagājušās sezonas Latvijas-Igaunijas līgas čempione un pašreizējā ULEB Eirokausa dalībniece “Prometey” cīnīsies ar pašreizējo un desmitkārtējo Latvijas čempioni, FIBA Čempionu līgas dalībnieci “VEF Rīga”. Starp abām basketbola spēlēm uzstāsies reperis Ozols! Visas dienas garumā par lielisku mūziku rūpēsies DJ Kārlis Ķilkuts, bet ar skaistiem priekšnesumiem priecēs “Rīgas Zeļļu” dejotājas.

Raksts tapis sadarbībā ar "Betsafe Sports".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu