Rundāles pils muzejā skolēnu brīvlaikā notiks ģimeņu pēcpusdienas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rundāles pils
Rundāles pils Foto: Edijs Pālens/LETA

Skolēnu brīvlaikā Rundāles pils muzejā notiks ģimeņu pēcpusdienas, informēja muzeja pārstāve Andra Jakoviča. Ceturtdien, 26.oktobrī, un piektdien, 27.oktobrī, Rundāles pils muzejā notiks spēle ģimenēm ar bērniem "Jaunie restauratori".

Spēle paredzēta bērniem, sākot no 11-12 gadu vecuma, taču sniegs prieku un jaunas zināšanas arī pieaugušajiem. To spēlē grupās, izmantojot spēles vietni internetā un drukātus materiālus. Līdzi uz pasākumu var ņemt arī jaunākus bērnus, kuriem būs sagatavotas citas aktivitātes, skaidro Jakoviča.

Spēle sastāv no ievada video, trim praktiskiem uzdevumiem un diskusiju sadaļas. Ievada videoierakstā spēlētāji uzzinās interesantus faktus par Rundāles pils vēsturi un restaurāciju, bet praktiskie uzdevumi ļauj iejusties restauratoru lomās. Spēlētāji, veicot pils izpēti, uzzinās, kā tā mainījusies restaurācijas laikā, turklāt mēģinās atjaunot senos krāšņu flīžu zīmējumus un noteikt sienu gleznojumu galvenos bojājumu veidus.

Katrā no minētajām dienām spēli spēlēs divreiz - no plkst.13 līdz plkst.14 un no plkst.15 līdz plkst.16. Ģimenes var izvēlēties sev ērtāko dienu un laiku, lai piedalītos pasākumā. Vienā pasākumā var piedalīties līdz sešām ģimenēm.

Biļete uz pasākumu jāiegādājas muzeja kasēs. Pasākuma biļetē nav iekļauta pils apskate. Lūdzam dalībniekus iepriekš pieteikties, norādot datumu un laiku, kā arī cilvēku skaitu un bērnu vecumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu