Rīgas restorānu nedēļa un "Astro'n'out" grandiozais koncerts: pasākumu ceļvedis nedēļai

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Novembris tepat aiz stūra, nokusis pirmais sniegs bet pasākumu daudzveidība joprojām priecē! Lūk, šīs nedēļas pasākumu ceļvedis!

30. oktobris

No 30. oktobra līdz 12. novembrim norisinās Rīgas restorānu nedēļa. Tās laikā labākie Rīgas restorāni vērs durvis visiem gardēžiem, kuri ir gatavi ļauties garšas piedzīvojumam par īpaši pievilcīgu cenu – 30, 35 vai 40 eiro par trīs ēdienu maltīti.

31. oktobris

31. oktobrī Latvijas Banka laiž klajā sudraba kolekcijas monētu "Latvijas basketbolam 100", kas veltīta šā iecienītā sporta veida popularitātei un panākumiem - Latvijas basketbola izlases vīru sniegumam FIBA 2023. gada Pasaules kausā ar izcīnīto 5. vietu,  Latvijas 3x3 basketbola izlasei, kas 2021. gadā izcīnīja olimpisko čempionu titulu un 2023. gadā Pasaules kausā – bronzas medaļas. Monētas grafiskā dizaina autors ir Paulis Liepa. 

Foto: Fani pie Brīvības pieminekļa sveic Latvijas vīriešu basketbola izlasi

Novembris ir patriotu mēnesis un tā ieskaņā, 31. oktobrī, “Rīgas pieminekļu aģentūra” organizē piemiņas pasākumu, lai godinātu 1919. gada brīvības cīnītājus un varoņus. Piemiņas pasākums sāksies ar lāpu gājienu no Autotanku pulka pieminekļa līdz Sudrabkalniņam un noslēgsies ar svinīgu atceres brīdi, svecīšu un ziedu nolikšanu piemiņas vietā. Pasākumā aicināts piedalīties ikviens, kas vēlas godināt karavīrus, kuri cīnījās par Latvijas neatkarību.

Bet vakarā Ganību dambī 63 ikviens Halovīna svinētājs aicināts bez maksas izstaigāt 360 m garo ēku un, iespējams, atrast kādas speciāli jaunizveidotas instalācijas.

Arī Raganas mežos paredzēts Halovīna pasākums. Pasākuma sākuma laiks ir līdz ar tumsas iestāšanos:

  • 17.00 - 19.00 sagaidīšana startā un uzmundrinājums pirms spokainā piedzīvojuma,
  • 17.30 līdz 21:00 piedzīvojumi mežā un tikšanās ar draudzīgiem monstriem,
  • Finišs līdz 23:59 ar atbalstu tiem, kas atgriezīsies!

1. novembris

1. novembrī Gētes institūts Rīgā biedrība "Zero Waste Latvija" atklāj digitālo platformu "Lietovelreiz.lv", kurā apkopota informācija par preču remonta iespējām, lietu nomu, maiņu un citiem apritīgiem pakalpojumiem visā Latvijā.

Bet plkst. 19.00 Sporta 2 Kvartāla Lielajā zālē pirmatskaņojumu piedzīvos Sniedzes Prauliņas koncerts balsīm un elektronikai "Putekļu cilvēks". Koncerta noskaņa ir veidota kā kosmiska, nedaudz pārpasaulīga mūzika, šoreiz kā galvenos izpildītājus izvēloties kora dziedātājus un elektroniku.

Foto: Sniedze Prauliņa prezentē albumu "Inkrustācija"

2. novembris

2. novembrī Rīgas Stradiņa universitātes aulā notiek starptautisks pilsētplānošanas pasākums "MadCity Riga 2023" par tēmu "Žilbinošais mikrorajons". Uzmanības centrā Latvijas un Baltijas nozīmīgākais pilsētplānošanas izaicinājums - padomju mikrorajonu atdzīvināšana un cilvēciskošana.

Savukārt "Skapī" plkst. 19.00 notiks “Sieviešu Stendaps”, kas aicina visus izkāpt no ierastā, paskatīties uz sevi un citiem no malas un pasmieties par sevi, dzīvi un citām muļķībām. “Sieviešu Stendapā” uzstājas režisores, dzejnieces, rakstnieces, radošās direktores, neradošās asistentes un vienkārši drosmīgas sievietes, kuras vēlas pastāstīt par savām domām, jūtām un pieredzēm uz skatuves. Pastāstīt tā, ka ir smieklīgi. Dažreiz drusku, dažreiz ļoti smieklīgi. Un dažreiz gan smieklīgi, gan tā, ka jāraud.

3. novembris

3. novembrī, plkst. 20.00, Arēnā Rīga notiks grupas "Astro'n'out" līdz šim lielākais solokoncerts un jaunā albuma iznākšanas svētki. Koncertā izskanēs gan Astro’n’out jaunākie singli, gan sen iemīļotas dziesmas, ko jau ierasts izpildīt un izdejot kopā ar publiku.

Foto: Grupa "Astro'n'out" uzstājas "Austras" balvas ceremonijā 2019. gadā

Savukārt K.K. fon Stricka villā notiks Latvijas Nacionālā teātra muzikālās daļas vadītāja, bulgāru un skotu izcelsmes komponista Aleksandra Tomasa Matjussona koncerts. Koncertprogrammā "Balkānu Tautasdziesmas" Aleksandrs izpildīs dziesmas no savas dzimtās Bulgārijas un tās kaimiņu valstīm, kā arī vairākas čigānu dziesmas. Koncertā viņš ne tikai muzicēs, bet arī stāstīs par dziesmu izcelsmi, mitoloģiju un saturu. 

4. novembris

No 3. līdz 4. novembrim Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisinās Rīgas grāmatu svētki, kuru laikā paredzēts:

  • kultūras programma ar grāmatu atvēršanas pasākumiem un diskusijām;
  • plašs jaunāko grāmatu piedāvājums par izdevēju cenām;
  • radošās darbnīcas un prāta spēļu turnīri bērniem;
  • konference nozares speciālistiem “Lasītprasme un lasīšanas veicināšana: izglītotas un demokrātiskas sabiedrības stūrakmeņi”;
  • grāmatu maiņas punkts.

No 4. līdz 6. novembrim Rīgas cirkā būs skatāms starptautiskās komandas radītais darbs "Malleus Maleficarum. Jaunais līgums" jeb “Raganu veseris”. Šī raganu medību rokasgrāmata izvērš juridiski teoloģisku teoriju par sievietes dabu, kura ir normālās pasaules tumšais spogulis. Un bīstamākās no visām ir konkubīnes, tām seko vecmātes, un visbeidzot - sievas, kas dominē pār saviem vīriem. Piedalās: Iveta Pole, Katrīna Neiburga, Agnese Krivade, Jette Loona Hermanis, Anika Barkan (Dānija), Lea Blau (Horvātija), Maarja Nuut (Igaunija), Martina Georgina (Malta), Irēna Grauda, Kristiāns Aglonietis, Anna Ansone, Karolin Tamm (Igaunija).

5. novembris

Svētdiena - liekiska diena, kad palutināt sevi! No 3. līdz 5. novembrim Ķīpsalā notiks Baltijā krāsņākā skaistumkopšanas izstāde “Baltic Beauty 2023”, kur varēs uzzināt aktuālāko nozarē, iepazīt jaunākos kosmētikas produktus, procedūras un pakalpojumus skaistumam – sejai, ķermenim, matiem. Būs arī vērtīgas konferences un aizraujoši konkursi. Smelies idejas, satiec izcilus speciālistus un iepērcies par labām cenām!

Raksts tapis sadarbībā ar "Betsafe Sports".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu