Repera anša lielkoncerts un drāmas "Elpot zem ūdens" pirmizrāde: pasākumu ceļvedis nedēļai (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
ilustratīvs attēls
ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Nedēļas nogalē ģimeniskā gaisotnē aicinām atzīmēt Valsts svētkus, bet visas nedēļas garumā ir pieejama plaša kultūras un izklaides pasākumu programma. Lūk, šīs nedēļas pasākumu ceļvedis!

6. novembris

Līdz pat 12. novembrim turpinās Rīgas restorānu nedēļa, kuras laikā labākie Rīgas restorāni aicina ļauties garšas piedzīvojumam par īpaši pievilcīgu cenu – 30, 35 vai 40 eiro par trīs ēdienu maltīti!

Kalnciema kvartāla galerijā ir skatāma mākslinieku Dāvja Ozola, Zīles Ziemeles un Andra Eglīša gleznu izstāde “Saistviela”. Ekspozīcijā apskatāmā glezniecība runā par saikni starp iekšējo un materiālo pasauli. Tā atrodas īstenības un iztēles starptelpā, kur vērojama gliemežvāka ārpuse un iekšpuse. Krāsu pigmentu pulveriem par saistvielu tiek pievienota eļļa, ūdens, ola, vasks un ūdens, ar ko gleznojot tiek notverta iekšējā/ārējā pasaule konkrētā laiktelpas nogrieznī. Glezniecība ir kontrolēts negadījums. Šādu vēstījumu ietver pavisam nesen dažādās tehnikās radītie darbi.

Izstāde skatāma katru darba dienu plkst. 10.00-18.00 un sestdienās plkst. 10.00-16.00, svētdienās galerija slēgta. Ieeja bez maksas.

7. novembris

7. novembrī kultūrvietā "1983" uzstāsies ASV/Vācijas tumšās elektroniskās mūzikas duets "Slow Slow Loris" - tumšās elektroniskās mūzikas apvienība no Berlīnes, kuras sastāvā darbojas amerikāņu komponiste un performanču māksliniece Andžela Nīna Džovela (Angela Nina Yeowell) un vācu skaņu mākslinieks un perfekcionists Roberts Heims (Robert Heim). Grupas skanējums svārstās starp visdažādākajām mūsdienu elektroniskās mūzikas formām, saglabājot autoru rokrakstu.

Savukārt "Arēnā Rīga" notiks jaunās paaudzes orķestra "LORDS OF THE SOUND" koncerts “The Music of Hans Zimmer”. Tajā tiks izpildīti vācu kino komponista Hansa Cimmera hiti.

Bet koncertzālē "Palladium" gaidāms grupas "Arcade Fire" līdzdibinātāja Vila Batlera (WIll Butler) solo koncerts. Koncertā viņam pievienosies Bruklinā bazētā grupa "Sister Squares".  

Foto: "Arcade Fire" koncerts Mežaparka Zaļajā teātrī

8. novembris

8. novembrī plkst. 10.00–16.00 Rīgas cirkā norisināsies valsts pētījumu programmas “Latvijas kultūra – resurss valsts attīstībai” projekta “Latvijas kultūras ekosistēma kā resurss valsts izturētspējai un ilgtspējai”/CERS atklāšanas konference “Kultūras izturētspēja Latvijas nākotnei”.

Bet vakarā K.K. fon Stricka villā uzstāsies pasaulslavenais sūfiju mūzikas izpildītājs Munirs Trudī (Mounir Troudi). Koncertā viņš uzstāsies kopā ar franču mūziķi un režisoru Sig, kā arī vienu no talantīgākajiem Latvijas bundziniekiem - Arti Orubu.

9. novembris

9. novembrī, plkst. 18:30 "Art Ambar" notiks modes vēsturnieka un kolekcionāra Aleksandra Vasiļjeva lekcija "Krāsu noslēpumi". Kāpēc melnā krāsa joprojām ir modes krāsa numur viens? Kā saskaņot krāsas apģērbā, un cik daudz krāsu vienlaikus izmantot? Kā valkāt sarkano un balto krāsu? Kuras slavenības visefektīgāk izskatījušās šo krāsu tērpos? Aleksandrs Vasiļjevs savā lekcijā dalīsies bagātīgajā modes eksperta zināšanu bagāžā, iepriecinot gan tos, kas interesējas par modi, tās vēsturi un dizaineriem, gan tos, kas vēlas iegūt noderīgas zināšanas savas personīgās garderobes un tēla pilnveidošanai.

Bet plkst. 19.00 pirmizrādi piedzīvos režisora Ronalda Mežmača drāma "Elpot zem ūdens" ar Kasparu Dumburu galvenajā lomā. Mūsdienīgs stāsts par narkomānu Raiti, kurš ir iestrēdzis atkarības ritenī un nespēj tikt no tā ārā. Raitis ir nozadzis narkotiku saini un cenšas to pārdot riskējot ar visu, ieskaitot līdzcilvēkiem. Vienlaikus viņš cenšas izveidot attiecības ar jauniepazīto oficianti Janu un viņas 10 gadīgo meitu. Balansējot starp pretrunīgajiem dzīves veidiem, narkomanīja ved Raiti dziļāk negodībā, neuzticībā un dzīves nevadāmībā.

10. novembris

10. novembrī Tallinas ielas kvartāla "Angārā" notiks grupas "Rīgas modes" un "Laika suns" - pilsētas naktsdzīves vēstnešu - koncerts. 

  • 20.00 Rīgas Modes
  • 21.00 DJ Linda Samsonova
  • 22.00 Laika Suns
  • 23.00 DJ Linda Samsonova

Bet kultūras telpā “Hanzas perons” ar programmu "The Call Within" vienīgajā koncertā Latvijā viesosies armēņu pianists un komponists Tigrans Hamasjans (Tigran Hamasyan) un viņa trio.

Savukārt "Arēnā Rīga" uzstāsies ukraiņu rokgrupa "Okean Elzy".

11. novembris

11. novembrī atzīmējam Lāčplēša dienu. Par godu tai tiek rīkots svētku tirdziņš Vecrīgā, Kaļķu ielā. "Svinēsim svētkus kopā arī ar Latvijas amatniekiem un mājražotājiem, kuri iepriecinās jūs ar mīļu un skaistu apģērbu, dizaina somām, rotām, rotaļlietām bērniem, mājlietām, gardu kafiju un veselīgiem kārumiem!" aicina pasākuma rīkotāji.

Tāpat 11. un 12. novembrī starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala BT1 būs skatāma starptautiska mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde "ZooExpo 2023" ar plašu mājdzīvnieku un eksotisko dzīvnieku ekspozīciju, aizraujošu izklaidējošo pasākumu programmu un daudzveidīgu zooindustrijas preču un pakalpojumu ekspozīciju.

Bet vakarā koncertzālē "Palladium" notiks repera anša koncerts. "Pēdējos gados hiphops Latvijā ir radījis ievērojamas vietējās kultūrtelpas mutācijas, 2023. gada 11. novembris būs vēl viens milzu solis šajā ceļā. Tāpat atzīmēsim manis 20 uz skatuves pavadītos gadus, kas vienlaicīgi būs arī albumu “#HIMNAS” 10 gadu un “Liela māksla” 3 gadu jubilejas svinības, un vēl vismaz trīs citas lietas," tā ansis.

Foto: ansis uzstājas Mežaparka Zaļajā teātrī

12. novembris

12. novembrī kinoteātris "Kino Bize" jau astoto gadu kopā ar kinoteātriem visā pasaulē aicina atzīmēt Eiropas Mākslas Kino dienu

  • 12:00 - Komēta nāk (2022);
  • 14:00 - Uz Adamanta / On the Adamant (2023);
  • 16:00 - Melnās pirts māsība / Smoke Sauna Sisterhood (2023);
  • 18:00 - Kritušās lapas / Fallen Leaves (2023);
  • 20:00 - Skumju trīsstūris / Triangle of Sadness (2022).

Klasiskās mūzikas cienītājiem - "Arēnā Rīga" notiks "International Festival Ballet" – Lielākais pasaulē "Gulbju ezers" simfoniskā orķestra pavadījumā.

Bet tiem, kas vēlas izrauties no pilsētas burzmas - 12. novembrī no plkst. 12:00 ikviens gaidīts uz ikgadējo Nēģu dienu Pāvilostā!

Raksts tapis sadarbībā ar "Betsafe Sports".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu