Liepājā ar izrādi "Blackout" uzstāsies poļu komiķe Keta Nipa no Berlīnes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Gino Christofaro

Piektdien, 1. decembrī kultūrvietā “Pegaza pagalms” Liepājā uzstāsies poļu komiķe Keta Nipa (Kat Nip), kas šobrīd dzīvo Berlīnē un veido stendapus ar atjautības uzdevumu elementiem.

Komiķes autorizrāde “Blekauts” (angļu val. ‘blackout’ – atslēgšanās alkohola pārtēriņa dēļ) stāsta par gadījumu, kurā Keta pamostas svešinieka dzīvoklī ar milzīgām paģirām un neko neatceras no iepriekšējās nakts. Vienīgais, kas daudz maz ir skaidrs, ir tas, ka ir otrdiena un pilsēta, kurā Keta atrodas, ir Berlīne. Tas arī viss...

Foto: Publicitātes foto

Skatītājiem būs jāpalīdz atrisināt šo līkloču noslēpumu, ja vien viņi izvēlēsies pievienoties Ketai amerikāņu kalniņu ceļojumā cauri pagājušās nakts atgadījumiem. Ko varētu atklāt trīs zīmodziņi uz meitenes plaukstas, uz papīra strēmeles uzšņāpts haiku un pusapēsts kebabs?

Keta ir poļu stendapa komiķe, kas dzīvo Berlīnē. Viņas uzstāšanās vietas atrodamas plašā ģeogrāfiskā mērogā: Keiptauna, Londona, Buenosairesa, Barselona, Vīne, Bangkoka – un tas nebūt nav pilns saraksts.

Mediju aprakstos komiķe ir tikusi dēvēta par “poļu Džoanu Riversu”, “joku kalašņikovu” un “vienu no šībrīža svaigākajām joku plēsējām”.

Foto: Neil Numb

Keta ir laureāte un dalībniece vairākos Londonas stendapu konkursos. Pagājušajā gadā un arī šogad kā scenārija autore darbojusies pie kanāla Comedy Central seriāla “Mini-Mocks” Polijas franšīzes un arī filmējusies tajās. Viņas uzstāšanās fiksētas ARTE TV un Buzzfeed UK video kolekcijās.

Foto: Terrence Wong

Keta Berlīnē vada un producē dažādas izrādes kopā ar savu domubiedreņu kolektīvu “Queen Bees Comedy”. 2021. gadā viņas debija – monoizrāde “Liability” (Atbildība) tika izrādīta, Edinburgas un Tallinas Fringe festivālos, kā arī Tokijā un Riodežaneiro.

Ieeja izrādes vakarā no plkst. 20:00, izrādes sākums – plkst. 20:30. Biļetes meklējamas vietnē Eventbrite.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu