Sociālajos tīklos sašutumu izraisījis mūziķa un uzņēmēja Mika Galvanovska ieraksts, kur viņš apgalvo, ka viņa dzimtajā Jelgavā atteikts ļaut izpildīt viņa jaunāko dziesmu. 

Galvanovskis vietnē "Facebook" nācis klajā ar ierakstu: "Sveiciens visiem! Nāku ar diezgan bēdīgām ziņām. Iepriekš biju minējis radio, sociālajos tīklos un televīzijā, ka piedalīšos valsts svētku koncertā savā dzimtajā un mīļajā pilsētā - Jelgavā. Diemžēl man ir jāpaziņo, ka mana dalība šajā koncertā ir atcelta."

Viņš turpina: "Pasākuma organizatoru koncepts neiekļāva programmā jauno dziesmu "Par savu zemi saukt". Šīs dziesmas atskaņošana bija mans priekšnosacījums dalībai koncertā. Skaidras komunikācijas iztrūkuma dēļ es nebiju informēts un es neesmu gatavs piedalīties valsts svētku koncertā, šo dziesmu neizpildot."

Ieraksta nobeigumā viņš atvainojas visiem, kas bija ieplānojuši viņu dzirdēt šajā koncertā. "Ceru, ka jūs saprotat, ka nespēju 18. novembrī aizvadīt koncertu, neizpildot dziesmu, kura ir definīcija, kādēļ es esmu latvietis."

Ļaudis asi reaģējuši uz Mika ierakstu, daudziem liekot domāt, ka tieši dziesmas "Par savu zemi saukt" dēļ atcelta viņa uzstāšanās. 

"Tas gan izklausās savdabīgi - koncerta organizators nosaka repertuāru?", "Vārdu, uzvārdu studijā!", "Žēl, ka ir cilvēki, kuri nespēj novērtēt stiprus vārdus un cilvēka būtību", "Izklausās pēc Padomju Latvijas...", "Jelgava par елгаву pārvērtusies!?" - bija tikai daži no sašutuma pilnajiem komentāriem.

Mika dziesma...

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp