Pagātnes jūtu piepešais uzvirmojums melodrāmā "Pagājušās dzīves"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 24. novembra uz Latvijas kinoekrāniem nonāks šīgada Rīgas Starptautiskā kinofestivāla RIGA IFF festivāla izlases programmas (Festival Selection) filma "Pagājušās dzīves". 

Korejiešu izcelsmes amerikāņu dramaturģes un teātra režisores Selīnas Songas debija kino izpelnījusies atzinību Sandensas un Berlīnes kinofestivālos un citviet, visai droši soļojot “Oskara” balvas virzienā un aktrisi Grētu Lī (seriāls Morning Show/Rīta šovs) padarot par neatkarīgā kino zvaigzni.

Bija jāpaiet divpadsmit gadiem, lai He Songs, kurš palika Dienvidkorejā, uzdrošinātos atkal uzmeklēt savu mīlestību, kura pārcēlusies dzīvot uz Ņujorku. Viņa ir mainījusi savu vārdu un jaunās sievietes ambīcijas sniedzas metropoles debesskrāpju augstumā. Vai starp augstceltnēm ir vieta arī jūtām? Šīs modernās, romantiskās, sapņainās un autentiskās filmas varoņi satiekas uz vienu liktenīgu nedēļu. Pēc tās abiem ir jāpārskata mīlestības un likteņa jēdzieni, kā arī jāpārvērtē savu sakņu un ambīciju nozīme.

Foto: Publicitātes foto

Režisore Selīna Songa dzimusi 1988. gadā Dienvidkorejā un pusaudža gados emigrēja uz Kanādu. 2014. gadā Songa iestājās Kolumbijas universitātē Ņujorkā, lai studētu drāmu. Autores debijas luga teātrī un pirmās pilnmetrāžas filmas scenārijs ir balstīts viņas biogrāfijā. "Pagājušās dzīves" pirmizrādi piedzīvoja Sandensas filmu festivālā un tika nominēta Zelta lācim Berlinālē.

Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 22. novembrī plkst. 19:00 kinoteātra "Forum Cinemas" ISENSE zālē notiks īpašais filmas seanss ar kinokritiķes Ditas Rietumas ievadvārdiem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu