Lorīnas koncerts un Ziemassvētku tirdziņa atklāšana: pasākumu ceļvedis nedēļai

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Vēl pēdējās novembra dienas, un ilgi gaidītā svētku sezona ir klāt! Taču bez Ziemassvētku tirdziņa atklāšanas šonedēļ gaidāmi virkne muzikālu pasākumu. Lūk, pasākumu ceļvedis šai nedēļai!

27. novembris

Pirmdien, 27. novembrī, plkst. 19.00, kinoteātrī "K.Suns” notiks Emīlijas Karetņikovas īsfilmas "Mana bērnības ķermeņa atzīšanās" pirmizrāde. Filmas centrā ir septiņpadsmitgadniece, kurai piedāvājumu draudzēties izsaka kāds pieaugušais. Filma, kas balstīta jaunu sieviešu atmiņās par vasaras nometnē piedzīvoto, liek aizdomāties, ka ļaunuma seja ne vienmēr ir tāda, kā izskatās.

28. novembris

28. novembrī plkst. 12.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks IT Izglītības fonda tiešsaistē organizēta tehnoloģiju konference "Cits kosmoss 2023". Konferencē tiks turpināta iepriekšējos gados aizsāktā tēma, stāstot un ar praktiskiem piemēriem parādot, kādas profesionālās izaugsmes iespējas paveras, iepazīstot tehnoloģiju pasauli.

Bet līdz 30. novembrim Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” 2. stāva galerijā aplūkojama Līgas Grabovskas leļļu izstāde “Aiz trejdeviņiem kalniem”. Izstādē ir iespēja aplūkot gan meža gariņus, gan sēnes, briežus, kukaiņus, dārzeņus un citus pasaku tēlus. Lelles ir iespēja redzēt ne tikai stendos, bet sajust pilnīgu klātesamību. Izstādē var aplūkot arī instrumentus, ar kuriem lelles tapušas.

29. novembris

29. novembrī "Neputns" kopā ar Guntaru Godiņu un igauņu sirreālistiem aicina ikvienu dzejas cienītāju uz grāmatas "Sirreālisms igauņu dzejā" atvēršanas svētkiem plkst. 18.00 bārā Aleponija (E. Birznieka-Upīša ielā 22, Rīgā). Būs iespējams satikt vaigā dzejniekus Jānu Malinu un Kristjanu Haljaku, kā arī galveno grāmatas vaininieku – Guntaru Godiņu!

Bet plkst. 19.00 "Forum Cinemas" notiks grupas "Sudden Lights" koncertfilmas pirmizrāde. "Pēc spilgtā piedzīvojuma Eirovīzijas dziesmu konkursā šajā pavasarī, jutām, ka bijām uzņēmuši ārkārtīgi spēcīgas emocijas. Pēc milzīgā sabiedrības atbalsta un neskaitāmiem labajiem vārdiem, ko saņēmām, nolēmām saviem klausītājiem sagatavot ko īpašu un līdz šim nebijušu. Zaļais teātris ar savu ainavisko noskaņu bija lielisks papildinājums mūsu mūzikai un sagatavotajam šovam," tā par koncertu Mežaparka Zaļajā teātrī izsakās grupa.

Koncertfilmā iekļautas 12 dziesmas no visiem trim grupas albumiem, kuras "Sudden Lights" izpildīja savā līdz šim vērienīgākajā brīvdabas šovā Mežaparka Zaļajā teātrī.

Foto: "Sudden Lights" koncerts Mežaparka Zaļajā teātrī

Savukārt "Arēnā Rīga" plkst. 19.00 uzstāsies franču pop-soul izpildītāja ar Komoru salu izcelsmi - Imani (Imany). Valdzinoša, mīlestības pilna savienība starp Imany dziļo balss toni un astoņiem čelliem "Voodoo Cello". 

30. novembris

Ceturtdien, 30. novembrī, "Arēnā Rīga" uzstāsies Tils Lindemans – industriālā metāla skatuves ikona, vācu dziedātājs, dziesmu autors un dzejnieks; labāk zināms kā galvenais solists un gandrīz visu grupas "Rammstein" dziesmu autors. Sākums plkst. 20.00.

Bet koncertzālē "Palladium" notiks Eirovīzijas divkārtējās laureātes Lorīnas (Loreen) koncerts. Zviedru izpildītāja ir viena no mūzikas nozares ikoniskākajām un ievērojamākajām māksliniecēm, kuras neaizmirstamie hiti "Euphoria" un "My Heart is Refusing Me" pārņēma mūzikas topus visā pasaulē. Dzīvajos koncertos viņas izpildījumam piemīt vokāls spēks un emocijas, kas Lorīnas daiļrades cienītājus ievelk melodiskajā un izjustajā mūzikas pasaulē līdz ar koncerta pirmajiem mirkļiem.

Foto: 67. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls

Bet kinoteātrī "Forum Cinemas" 30. novembrī plkst.19 pirmizrādi piedzīvos režisora Dž.Dž.Džilindžera debijas spēlfilma - erotiskā drāma "Ekstāze". Filma uzņemta pēc rakstnieces Karīnas Gleitneres romāna "Ekstāze" motīviem un stāsta par savstarpējām attiecībām, kurās iestājusies rutīna. 

Dž.Dž.Džilindžers norāda, ka filma ir par attiecībām, par sarežģīto labirintu, kurā katrs cilvēks iet iekšā un kuram nav recepšu. Tāpat režisores uzsvēra, ka mēs mācāmies no savām kļūdām, reizēm meklējot laimi un pietiekamību attiecībās.Tāpat no 30. novembra līdz 2. decembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala notiks starptautiskā mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas, elektrotehnikas, ražošanas materiālu, instrumentu un jauno tehnoloģiju izstāde “Tech Industry 2023”, kas ir gada nozīmīgākais un lielākais rūpnieciskās ražošanas projekts Baltijā.

1. decembris 

1. decembrī, plkst. 19.00, koncertzālē "Palladium" grupa "Čipsis un Dullais" aicina uz līdz šim lielāko grupas koncertu, lai svinētu labāko dziesmu izlases "Zelta večuki" (Golden Oldies) iznākšanu vinila formātā un limitētā daudzumā. Bagātinot, bet neietekmējot dziesmu orģinālo skanējumu, koncertā tiks izpildītas visas līdz šim nospēlēšanas vērtās grupas dziesmas, arī tās, kuras netika iekļautas šajā labāko dziesmu izlasē. Pasākuma īpašais viesis Uldis Rudaks ar platēm.

Savukārt klubā "Melnā piektdiena" uzstāsies Īslandes Black/Post metal meistari "SOLSTAFIR". Koncerta sākums plkst. 19.30.

Bet "Arēnā Rīga" ar solo koncertu uzstāsies Valērijs Meladze.

2. decembris

Sestdien, 2. decembrī, "Arēnā Rīga" savas jaunās koncerttūres "Pure Chants" ietvaros Rīgā viesosies pasaulē visskanīgākais koris "Gregorian", kas jau vairākkārt uzstājies Latvijā. "Gregorian" koris ir no Vācijas, un tas ir pazīstams ar savām pop un roka dziesmām, kuras iedvesmojušas baznīcas gregoriskais dziedājums.

Bet Admiņu ielā 4 notiks grupas "Židrūns" 20. pastāvēšanas gadadienas svinības. Pasākumā piedalīsies arī "Grupa Adrians Grīns" un "Bēdu brāļi".  Sākums īsi pirms 19.00.

3. decembris

Laiks Ziemassvētkiem! Mirdzošas gaismiņas, neaizmirstami gardumi, unikālas dāvanu idejas saviem mīļajiem, dziesmas un gaviles. Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš būs atvērts no 3. decembra līdz 7. janvārim. Doma laukumā sapulcēsies vairāk nekā 70 tirgotāju, un tajā ir ieeja bez maksas.

Raksts tapis sadarbībā ar "Betsafe Sports".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu