Tirgi, tirdziņi un vairāku grāmatu atvēršanas: pasākumu ceļvedis nedēļai

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Ziemassvētku egle Doma laukumā 2022. gadā
Ziemassvētku egle Doma laukumā 2022. gadā Foto: Zane Bitere/LETA

Klāt decembris un pilsētu pārņem Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Aicinām apmeklēt tradicionālos tirdziņus, kā arī netrūkst sporta notikumu un koncertu! Lūk, pasākumu ceļvedis šai nedēļai!

4. decembris

Svētdien tika atklāts Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš. Izmanto iespēju un sarūpē dāvanas laicīgi! Doma laukumā, kur pulcējas vairāk nekā 70 tirgotāju, tirdziņš ir atvērts no plkst. 11.00 līdz 21.00, bet brīvdienās līdz pat plkst. 22.00.

Bet plkst. 19.00 Latvijas Nacionālajā opera notiks Janoska Ensemble (klavieru kvartets, Austrija) koncerts. No klasikas līdz džezam Janoska stils ir kā svaiga gaisa malks! Kvartetā spēlē trīs brāļi – Ondrejs, Františeks un Romans, kā arī viņu brālēns Jūliuss. Būdami virtuozi un improvizācijas meistari, viņi spēj paplašināt sava daudzveidīgā repertuāra robežas no populāras klasikas līdz pašu komponētiem skaņdarbiem un izgudrot vienreizējus aranžējumus dažādos žanros, ieskaitot džezu, tango un popmūziku.

5. decembris

Divus vakarus, 5. un 6. decembrī, kultūras telpā “Hanzas perons” notikumā “Ligeti 100 km/ h” skanēs ievērojamā ungāru komponista Ģērģa Ligeti (György Ligeti) kamermūzika mākslinieka Reiņa Dzudzilo veidotajā klusajā dabā.

Bet “Arēnā Rīga” desmitkārtējā Latvijas čempionvienība “VEF Rīga” uzņems labi zināmo Spānijas ACB līgas komandu “Lenovo Tenerife”. Tenerifes komanda ir divkārtēji Basketbola Čempionu līgas uzvarētāji, kurā spēlē viens no Gruzijas izlases līderiem Georgijs Šermadini, Somijas izlases aizsargs Sasu Salins, kā arī Brazīlijas izlases saspēles vadītājs Marselinjo Huertass. Spēles sākums plkst. 19.30.

Foto: LBL finālsērijas pirmais mačs starp "Ventspili" un "VEF Rīga"

6. decembris

6. decembrī Vidzemes tirgū tiks atklāts Ziemassvētku tirdziņš

  • 16.00 – 19.00: Eglīšu rotājumu darbnīca
  • 16.00 – 17.00, 18.00 – 20.00: Tikšanās ar Ziemassvētku vecīti
  • 17.00: Bērnu vokālā ansambļa “Momo” koncerts
  • 18.00: Egles iedegšana, Zvanu ansambļa “Campanella” koncerts
  • 19.00: Ceremonijorķestra “Miers un Bērziņš” Ziemassvētku dziesmu koncerts

7. decembris

7. decembrī, plkst. 18.00 kultūras centrā "Ulbrokas pērle" notirisināsies konkursa "Latvijas Gada auto 2024" apbalvošanas ceremonija.

Foto: Paziņo "Latvijas Gada auto 2024" septiņus finālistus

Bet no plkst. 18.00 līdz 21.00 Kim? Laikmetīgās mākslas centrs ielūdz uz izstādes–mākslas tirgus akcijas "Black Market '23" atklāšanu. Izstāde kopumā tikai četras dienas būs apskatāma Kim? topošajā jaunajā adresē Hanzas ielā 22. 

Izstādē apmeklētāji varēs iegādāties kādu darbu no īpaši izvēlētu mākslinieku darbu kopuma, no kuru iegādes 50% no darba vērtības nonāk pie mākslinieka un 50% – Kim? attīstībai.

Savukārt plkst. 19.00 "Zefīrā" notiks Gusta Ošmucnieka grāmatas "Alus kalnos garšo labāk" prezentācija.

"Grāmata par to, kā diezgan brutālā veidā ar velosipēdiem pārbraucām pāri Alpiem, nakšņojot tikai teltīs, un izbaudot tikai to ko kalni spēj dot. Piedzīvojumu stāsts ar Kaspara Alkšņa analogajām bildēm uz 152 lapaspusēm..." saka tās autors.

8. decembris 

Piektdien, 8. decembrī, plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks Ziemas izstāžu sezonas svinīgā atklāšana

Bet plkst. 19.00 Latvijas Mākslas akadēmijas Jaunajā korpusā, literatūras žurnāls "Punctum" un dokumentālais projekts "Lietisko pierādījumu muzejs" rīko grāmatas "Neviens tev neticēs" atvēršanu.

9. decembris

Ja 8. decembrī nepaguvi uz repera Edavārdi "Bēdīgo dziesmu koncertu", tad 9. decembrī Ģertrūdes ielas teātrī notiks papildkoncerts - “Vēl bēdīgāks koncerts”. Atbilstoši nosaukumam, pasākumā tiks izpildīti tikai un vienīgi skaņdarbi no skumjā un melanholiskā spektra. Koncerta setlisti sastādīs singli un dziesmas, kas tapušas pēdējo 13 gadu laikā no tādiem albumiem kā “Izlaušanās”, “Es Esmu Šeit”, “Ekosistēmas” un citiem.

10. decembris

Viens no Lietuvas populārākajiem un muzikāli augstvērtīgākajiem solo māksliniekiem, kurš vienlaikus ir ļoti iemīļots Latvijā, "Daddy Was a Milkman", apvienosies vēl nebijušā un ekskluzīvā sastāvā ar Sinfonietta Rīga mūziķiem. Koncerts notiks Arēnā Rīga amfiteātrī 10. decembrī plkst. 20.00.

Raksts tapis sadarbībā ar "Betsafe Sports".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu