Noskaties Trīs svarīgākie darbi, kas jāpaveic Jaunā Rīgas teātra projektā (2)

Toms Treibergs
, TVNET Kultūras redaktors
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Valsts Nekustamie ipašumi

VNĪ un pilnsabiedrības "SBSC" ("Skonto Būve" un "Skonto Construction") šīgada martā noslēgtā vienošanās paredz Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksa nodošanu ekspluatācijā līdz gada nogalei. Kompleksam pilnībā jābūt nodotam VNĪ nākamā gada janvārī, kas ļaus JRT jau gada pirmajos mēnešos sākt pārcelšanos no pagaidu telpām Tabakas fabrikā uz savu īsteno mājvietu – Lāčplēša ielu 25.

JRT ēku kompleksa rekonstrukcija un pārbūve notiek atbilstoši arhitektes Zaigas Gailes iecerei un projektam. Rīgas vēsturiskajā centrā gandrīz divas reizes tiek palielināts ēkas apjoms ar sarežģītu pazemes konstrukciju izbūvi. Būvprojekta izstrāde sākta no 2018. gada, bet būvniecība – no 2020. gada.

Foto: Valsts nekustamie īpašumi

Par JRT būvniecību noslēgts līgums ar pilnsabiedrību "SBSC" par 32,4 miljoniem eiro, tai skaitā indeksācija jeb samaksa par būvdarbu sadārdzinājumu. Sadarbība ar būvnieku (pilnsabiedrību “SBSC”) – notiek pēc principa "Projektē un būvē", kas nozīmē līguma izpildītāja visaptverošu atbildību par būvdarbiem un ļauj ātrāk risināt radušos tehniskos sarežģījumus.

Pilnsabiedrības “SBSC” projekta vadītājs Jānis Kreicburgs un arhitekte Zaiga Gaile Jaunā Rīgas teātra mediju ekskursijā šīgada februārī.
Pilnsabiedrības “SBSC” projekta vadītājs Jānis Kreicburgs un arhitekte Zaiga Gaile Jaunā Rīgas teātra mediju ekskursijā šīgada februārī. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kādi ir trīs primārie darbi, kuri uz visai noslogotā būvnieku “darbagalda” atrodas šobrīd? Stāsta pilnsabiedrības “SBSC” projekta vadītājs Jānis Kreicburgs: ”Šobrīd primārais ir saņemt atzinumus no uzraugošajām institūcijām – Veselības inspekcijas un Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta. Uz to mēs ejam ļoti mērķtiecīgi, šis viss vairāk ir saistīts ar dokumentiem un dažu neprecizitāšu novēršanu, jo šis objekts ir tāds… ļoti sarežģīts. Tas nav vienkāršs un ikdienišķs objekts – arī priekš minētajiem dienestiem droši vien – jo projekta infrastruktūras sistēmu ir ļoti daudz.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu