Vidzemes tirgus aicina uz Ziemassvētku egles iedegšanu, tirdziņu un svētku koncertiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Vidzemes tirgus dzimšanas dienas svinības šīgada oktobrī.
Vidzemes tirgus dzimšanas dienas svinības šīgada oktobrī. Foto: Zane Bitere/LETA

Piektdien un sestdien, 1. un 2. decembrī Vidzemes tirgus aicina apmeklēt Pastaigu tirgu un ielūdz uz Ziemassvētku egles iedegšanu trešdien, 6. decembrī. Taču tie ir tikai daži no pasākumiem plašā un norisēm bagātā programmā.

Atklājot Ziemassvētku aktivitāšu sezonu, 6. decembrī plkst. 18:00 rīdzinieki un Rīgas viesi tiek aicināti uz Vidzemes tirgus Ziemassvētku egles iedegšanu. Par šā mirkļa burvību gādās arī bērnu vokālais ansamblis “Momo” un Liepājas zvanu ansamblis “Campanella”, atskaņojot populāras Ziemassvētku melodijas.

Ziemassvētku tirdziņš ar lauku labumiem un gardumiem Vidzemes tirgū darbosies trešdienās - 6., 13. un 20. decembrī, kā arī 21. un 22. decembrī no plkst. 15:00 līdz 21:00.

Sagaidot pirmo adventi, Vidzemes tirgus piektdien, 1. decembrī, un sestdien, 2. decembrī, aicina Rīgas iedzīvotājus un viesus apmeklēt Adventa Pastaigu tirgu, kurā rodami Latvijas ražotāju, dizaineru un amatnieku izstrādājumi, tostarp Adventa vainagus, kuros svētdien iedegt pirmās adventes svecīti.

Adventa Pastaigu tirgus darbosies ik piektdienu un sestdienu - 1., 2., 8., 9., 22. un 23. decembrī. Piektdienās tā darba laiks būs plkst. 13:00-20:00, bet sestdienās plkst. 11:00-17:00.

Ziemassvētku tirdziņa darbības dienās trešdienās noritēs arī plaša un daudzveidīga kultūras programma - radošas darbnīcas ģimenēm un bērniem, kas katrā pasākumu dienā plānotas no plkst. 16:00 līdz 19:00. Pasākumu laikā mazākajiem apmeklētājiem būs sastopams arī īsts Ziemassvētku vecītis.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt uz Vidzemes tirgus Ziemassvētku tirdziņa svētku skatuves katru dienu tiks piedāvāti vairāki koncerti svētku noskaņā. Priekšnesumi laikā no plkst. 17:00 būs vairāk domāti bērnu un ģimeņu auditorijai, savukārt koncerti plkst. 18:00 un 19:00 būs vienlīdz piemēroti gan ģimenēm, gan pieaugušajiem.

Foto: Zane Bitere/LETA

6. decembrī plkst. 17:00 paredzēts bērnu vokālā ansambļa “Momo” koncerts. Pēc Ziemassvētku egles svinīgas iedegšanas plkst. 18:00 uz svētku skatuves uzstāsies zvanu ansamblis “Campanella”, bet plkst. 19:00 būs ceremonijorķestra “Miers un Bērziņš” Ziemassvētku dziesmu koncerts.

13. decembrī uz svētku skatuves plkst. 17:00 bērni un viņu vecāki varēs noskatīties leļļu teātra “RIKKO” izrādi “Sniegavīra sirds”. Plkst. 18:00 uz skatuves kāps dziesminieks Goran Gora, bet plkst. 19:00 ar Ziemassvētku dziesmu koncertu uzstāsies diksilends “Sunny Groove Dixie”.

Dziedātāja un mūziķe Katrīna Dimanta.
Dziedātāja un mūziķe Katrīna Dimanta. Foto: publicitātes

20. decembrī plkst. 17:00 mazākos skatītājus un klausītājus ar skanīgu koncertu iepriecinās bērnu vokālais ansamblis “Knīpas un Knauķi”, plkst. 18:00 skanēs Andžeja Grauda bungu skolas priekšnesums, bet plkst. 19:00 ar koncertu uzstāsies dziedātāja Katrīna Dimanta.

Savukārt 21. decembrī, īstenajos Ziemas saulgriežos, plkst. 17:00 iesāksies un plkst. 18:00 turpināsies tradicionālais bluķa vakars kopā ar tautas tradīciju pārzinātājiem Ivetu un Vidvudu Medeņiem, bet plkst. 19:00 tirgus apmeklētāji tiks saukti uz jestru sadancošanos ar Rīgas danču klubu.

Dziesminiece un mūziķe Anta Eņģele.
Dziesminiece un mūziķe Anta Eņģele. Foto: Edijs Pālens/LETA

22. decembrī uz Vidzemes tirgus Ziemassvētku tirdziņa svētku skatuves plkst. 17:00 būs vokālās grupas “Fortūna” koncerts, bet plkst. 18:00 tirdziņa apmeklētājus ar ziemas dziesmām priecēs dziesminiece Anta Eņģele. Plkst. 19.00 Ziemassvētku laika pasaules mūzikas skaņdarbus vieglās džeza mūzikas noskaņās piedāvās Laura Amantova džeza kvartets un pazīstamais solists Laimis Rācenājs.

Ziemassvētku tirdziņa radošajās darbnīcās atraktīvas un aizraujošas nodarbības sagaidīs jaunāko paaudzi. Tā 6. decembrī no plkst. 16:00 līdz 19:00 bērni meistaru vadībā varēs izgatavot savu eglīšu rotājumu, ko paņemt līdzi uz mājām un iekārt eglītē vai izmantot istabas dekorēšanai.

Foto: Zane Bitere/LETA

13. decembrī plkst. 16:00-19:00 bērni varēs noformēt savas apsveikumu kartītes, ko pēc tam izmantot kā videi draudzīgu Ziemassvētku rotājumu. Savukārt 20. decembrī no plkst. 16:00 līdz 19:00 būs atvērta Ziemassvētku piespraužu darbnīca, kuras apmeklētāji no krāsainām kartona sagatavēm varēs izgreznot Ziemassvētku piespraudes un darba rezultātu paņemt līdzi.

20. decembrī plkst. 15:00-18:00 būs eglīšu rotājumu darbnīca, kur rotājuma sagatavi piparkūku vīriņa formā varēs padarīt krāšņu pēc savas patikas, bet 22. decembrī plkst. 15:00-18:00 vēlreiz notiks Ziemassvētku kartīšu un rotājumu darināšanas radošā darbnīca.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu