"JAUNmarka" un citi Ziemassvētku tematiskie pasākumi: ceļvedis nedēļai

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Mākslas akadēmijā notiek studentu mākslas darbu tirgus "JAUNmarka".
Latvijas Mākslas akadēmijā notiek studentu mākslas darbu tirgus "JAUNmarka". Foto: Zane Bitere/LETA

Līdz Ziemassvētkiem atlicis pavisam nedaudz, tāpēc šī nedēļa ir īstais laiks, lai sarūpētu kādu skaistu dāvanu. Iepriecini sevi un savus mīļos kādā no daudzajiem Ziemassvētku tirdziņiem! Lūk, pasākumu ceļvedis šai nedēļai!

11. decembris

Līdz pat 30. decembrim Kalnciema kvartāla galerijā norisinās jau ceturtais Latvijas laikmetīgās keramikas pop-up tirdziņš, kas vienkopus pulcēs 19 keramikas māksliniekus un zīmolus. Keramikas pop-up producente Una Meiberga uzskata, ka šis ikgadējais Latvijas keramiķu salidojums ir ļoti svarīgs pasākums gan nozares atpazīstamībai, gan tās attīstībai.

Turklāt tikai klātienē, paņemot rokās trauku, tā īsti var nodibināt ar to attiecības. Varbūt šeit atradīsi dāvanu svētkiem?

Tāpat līdz 2024. gada 2. februārim Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstāžu zālē II (1. stāvā) būs skatāma diriģenta Marisa Jansona (1943–2019) 80 gadu jubilejai veltīta izstāde "Virsotnes. Marisam Jansonam – 80", kurā būs skatāmas norvēģu mākslinieka Hokona Gulvoga (Håkon Gullvåg) gleznas.

12. decembris

Velti laiku mākslai! Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” līdz 2024. gada 14. janvārim aicina apmeklēt izstādi "Ziemassvētku brīnums". Jūgendstila interjerā iemirdzēsies īpaši veidoti telpu un eglīšu dekori. Līdzās vēsturiskajiem rotājumiem varēs apskatīt arī oriģinālus mākslas darbus un fotogrāfijas. Apmeklētājus priecēs arī atklātnes ar Ziemassvētku tematiku. Izstādi veidojušas mākslinieces Tamāra un Aleksandra Čudnovskas.

Aleksandra Čaka muzejā līdz 2024. gada 5. februārim skatāma mākslinieces Inetas Freidenfeldes izstāde “Pilsētas eņģeļi”.

Savukārt "Laska V21" uzstāsies Turcijas post-punk grupa "She Past Away". Grupa ir pazīstama ar savu mūzikas stilu, kas ietur dark wave garu, pamatojoties uz post-punk, ka arī ar grupas dalībnieku gotisko izskatu. Koncerta sākums plkst. 19.00.

13. decembris

Trešdien, 13. decembrī, "Arēnā Rīga" atgriežas Eiropas līmeņa TOP turnīrs. BK “Prometey” spēkosies pret BK “Besiktas Istambul”

Šī gada nogalē koncertzāle "Palladium" nu jau atkal pārtaps par muzikālu restorānu, kurā režisors Viktors Runtulis ar savu radošo komandu aicinās uz pašreiz topošo koncertiestudējumu “Cabaret LA VIDA”. Izrādes apmeklētājiem būs iespēja iejusties radošajā CABARET atmosfērā, tvert neaizmirstamus mirkļus un sev tuvu cilvēku lokā baudīt dzīvās mākslinieku performances. Pirmizrāde jau 13. decembrī! 

Foto: Koncertuzveduma "Cabaret O!" aizkulises un tērpi

14. decembris

14. decembrī "Zuzeum" notiks mākslas tirgus "Zandele" vol.3.  Šis gads iezīmē jaunu "Zandeles" posmu – "Zuzeum" atver durvis Rīgas rosīgajām mākslas galerijām un plaukstošajai neatkarīgo mākslinieku kopienai, kļūstot par satikšanās vietu māksliniekiem, jomas profesionāļiem, mākslas entuziastiem un zinātkārajiem.

Mākslas tirgus galvenais mērķis ir mākslas un sabiedrības satuvināšana.

“Zandele” aicina ikvienu doties savā mākslas kolekcionēšanas piedzīvojumā, šogad piedāvājot ne tikai aplūkot un iegādāties mākslas darbus, bet arī iespēju klātienē satikties ar māksliniekiem un galeriju pārstāvjiem. 

“Zandele” vol. 3 dalībnieku saraksts: 427, Ansis Starks, Arnis Balčus, ASNI, DOM galerija, ISSP Galerija, Izsoļu nams/galerija Jēkabs, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, LOOK!, Mark Sun Roz, Maxim Boxer Gallery, Mākslas Vēstniecība, Pjotrs Kirjuša, POST, Roberts Rūrāns, SUBFRAME, TUR_telpa, VV Foundation, Virgilijs Tilks, Zuzānu kolekcija.

15. decembris

Vērmanes dārzā 15. un 16. decembrī no plkst. 10:00 līdz 18:00 norisināsies Rīgas lielais Ziemassvētku tirdziņš. Uz to sabrauks dizaineri un mākslinieki no visiem Latvijas novadiem, piedāvājot skaistākās rotas no sudraba, ādas, stikla un keramikas, elegantus interjera priekšmetus, dabīgo kosmētiku, adījumus no vilnas – cimdiņus, šalles, cepures, zeķes. Plašā izvēlē būs sveces, kārumi ikdienas un svētku galdam. Un, protams, Ziemassvētku karstais dzēriens!

Taču Ķīpsalā savu darbību sāks Ziemassvētku gadatirgus, kas notiks 15. decembrī no plkst. 12 līdz plkst. 20, 16.decembrī no plkst. 9 līdz plkst. 20 un 17. decembrī no plkst. 9 līdz plkst. 19. Ziemassvētku gadatirgū piedalīsies vairāk nekā 500 tirgotāju, amatnieku, mājražotāju un uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Ieeja gadatirgū būs bez maksas.

Bet klubā "FIRST Club" uzstāsies repa apvienības "Ziedu vija" dalībnieku atsevišķais solo projekts "Kastrācija"

16. decembris

No 16. decembra līdz 2024. gada 7. janvārim Latvijas Mākslas akadēmijas aulā norisināsies ikgadējā studentu darbu lielizstāde “JAUNmarka”, kuras devīze šogad aicina: atrast savu mākslu! Šī būs iespēja novērtēt studentu radošo veikumu, satikt izstādē darbu autorus, kā arī iegādāties mākslas darbus.

“JAUNmarka” ik gadu nodrošina jaunajiem māksliniekiem karjeras atbalsta un veicināšanas funkciju, savukārt mākslas gardēžiem būt starp pirmajiem, kuri atklāj jaunos talantus un tendences mākslas un dizaina nozarē. “JAUNmarkas” organizatori parūpēsies arī par tiem, kuri mākslu tikai sāk iepazīt, sniedzot konsultācijas, kuru redzējumā smelties jaunus rakursus, kā skatīties un atrast savu mākslu.

Foto: 2019. gada "JAUNmarka" Latvijas Mākslas akadēmijā

Tāpat 16. un 17. decembrī Rīgas cirks aicina uz Ziemassvētku tirdziņu. Vairāk nekā 80 Baltijas labāko dizaineru stendos atradīsi modes, interjera un bērnu preces visām gaumēm. Daudzas lietas būs tikai vienā eksemplārā, jo nav noslēpums, ka tieši Ziemassvētkos Dizaina tirgū piedalās mākslinieki, kuri citkārt sastopami tikai savās darbnīcās.

Kā arī no 16. līdz 17. decembrim "Arēnā Rīga" pirmo reizi notiks īpaši muzikāli priekšnesumi Starptautiskajā festivālā WORLD MUSICALS FEST. Tas būs nozīmīgs notikums kultūras dzīvē gan Latvijas, gan visas Baltijas mērogā. Divu dienu garumā skatītāji un klausītāji varēs izbaudīt maģisko sapņu pasauli, ko dēvē par Mūziklu.

17. decembris

K. K. fon Stricka villa aicina uz ikgadējo Ziemassvētku tirdziņu, kurā būs iespējams iegādāties dažādas Latvijā radītas dāvanas sev un tuvajiem. Tas norisināsies 17. decembrī no plkst. 11.00 līdz 17.00.

Arī Provodņikā no plkst. 12.00 līdz 17.00 norisināsies radošais tirgus, kur dienas laikā būs iespējams satikt Provodņika māksliniekus, dzejniekus, radošos cilvēkus, un iegādāties mākslas darbus, aksesuārus, grāmatas, žurnālus, Vintage drēbes un pat mēbeles!

Savukārt vakarā kultūras telpā “Hanzas perons” notiks amerikāņu dziesminieces un performanču mākslinieces Baby Dee koncerts. Koncerta sākums plkst. 18.00.

Raksts tapis sadarbībā ar "Betsafe Sports".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu